2014. április 27., vasárnap

Vivien Holloway - Pokoli szolgálat

Kiadó: ATLANTIC PRESS

Oldalak száma: 320

ISBN: 9786155332050

Kiadás éve: 2013

Pokolháború 1.


Fülszöveg: Lilian küzdött. Mindent megtett, mégis elbukott, most pedig már sohasem szabadulhat a Pokolból. Ő az Ördög egyik bérgyilkosa. Életre szóló szerződéssel. Egy lélektolvaj, aki levadássza azokat, akik keresztbe tettek Lucifernek, a lelküket pedig magával viszi.  Az új megbízás egyértelmű, a feladat világos, ám Lil dolga korántsem olyan egyszerű, mint gondolta volna. Mert a Pokolban semmi sem az, aminek látszik. Lilian azt hitte, hogy fogsága évei alatt már mindent látott, átélte már a legrosszabbat, ám kénytelen rájönni, hogy érhetik még meglepetések. Lucifer nem kegyelmez, nem felejt, és nem bocsát meg, most pedig a lehető legkegyetlenebb büntetést eszelte ki. Lilnek újra meg kell harcolnia a puszta életben maradásért. Közben azonban a feladatát is el kell végeznie, ami nem csak azért nehéz, mert Greg Weiss kedves, jóképű, és minden tekintetben úriember. Lilre az ilyesmi már sok-sok éve nincs hatással. De történik valami, ami még az ő jéghideg maszkját is darabokra töri, és felszítja lelkében a lázadás szikráját.  Szabadulni akar, bármi áron, csakhogy ebben a háborúban már nem csak az ő élete a tét. Senkiben sem bízhat, senkire se számíthat. Élete legveszélyesebb küldetésére indul, mely egyben az utolsó esély a szabadulásra. Pokoli játszma ez, ahol a szabadság nagyobb kincs, mint maga az élet.


Véleményem: Gondolkodtatok azon, hogy ki bújik meg a háttérben, ha gyilkolásról van szó? Vivien Holloway könyvében, a Pokoli szolgálatban választ kaphattunk erre. És a válasz nem mást, mint Lucifer és az ő bérgyilkosai.

Lil jót akart, amikor Lucifer szolgájává vált. Meg akarta menteni a húgát, de a szerződés, amit aláírt sokkal drasztikusabb, mint valaha gondolta volna. Mi ebből a tanulság?? Ne paktálj le az Ördöggel! Ráadásul a Lucifer nem a megbízhatóságáról híres. Nem tartja meg az ígéretét, ami mondjuk úgy, beteszi a kaput Liliannál. De Lilian már az Ördög bérgyilkosa, egy lélekvadász. A feladata, hogy feltétlen hűséget mutasson Lucifer irányába, emellett teljesítse is a kéréseit. Gyilkolnia kell, és az áldozatai lelkét a Pokolba csábítani.

Csaknem 64 év telt el azóta, hogy Lil a Pokolban él, és szolgálja a főnököt. Ez idő alatt megszokta azt, hogy milyen gyilkolni, megtanulta azt, hogy nincsenek barátai és csak magában bízhat, hogy nem kerülhet közel a célpontjaihoz. Így ő lett Lucifer kedvence?? Nem. De valamivel le kellett foglalni a lányt, nehogy egy újabb szökési kísérlettel álljon elő, és újra aláássa Lucifer tekintélyét. 
Lilian beletörődött abba, hogy sohasem szabadul Lucifer karmai közül, hogy örökre szolgálnia kell majd, de gy újabb egyszerűnek tűnő, Lilian számára rutin megbízás közben minden félresikerül, és minden megváltozik a lány körül.
Lilian ízig - vérig egy belevaló csaj. Kész bármit megtenni a szeretteiért, a túlélésért. Ha kell az egész " életét " álcák és maszkok mögött bújva éli le. 
Első szökési kísérlete miatt 18 évet töltött a Termekben, ahol megállás nélkül kínozták, emiatt a lány megedződött. Úgy érzi már semmi sem lepheti meg. Elárulom nagyot tévedett
Lilian legnagyobb vágya, hogy kitaszítottá, renegáttá váljon. Tudjátok fekete szárnyak, félelmetes megjelenés, de ami a legfontosabb, hogy szabad lenne. Persze Lucifernek eszébe sincs a lányt szabadon engednie, legalábbis nem egy könnyen.
Én sajnos csalódtam a könyvben. Nem igazán számítottam semmire, amikor a kezembe vettem a könyvet, de azért ennél többre.
Ami a történetet illeti ... Érdekesnek találom az elképzelést. És annak is örültem, hogy Lucifer nemcsak egy említett fél volt, hanem egy szereplő, aki mindig akkor jelent meg, amikor legkevésbé hiányzott Lilnek. Lucifer az a kifejezett idegbeteg szemétláda, és pont olyan kegyetlen, mint amilyenek elképzeltem. Ráadásul felállt a szőr a hátamon, amikor elkezdte becézgetni Liliant, de ez még belefért a szerepébe.
" Lucifer körül mindössze két dolog volt valódi, a fájdalom és a szenvedés. A többi? Nos, a többi csak a jól felépített díszlet, a körítés." 
Szintén pozitívum, hogy egy renegáttal, Berithszel és egy angyallal, Gabriellel is megismerkedhettünk. Személy szerint Gabe volt a kedvencem. Ő tényleg törődött Lillel, ami a másikról nem mondható el. Bár, azért Berithtet sem írom le, mert neki is voltak jó pillanatai.
Összességében hiányoltam belőle a romantikát, ettől függetlenül nem tudom elképzelni, hogy az egész csöpögőssé váljon.
És volt egy nagy kérdés, ami megfogalmazódott bennem, de erre valahogy sohasem tért ki az írónő. Többször (persze nem mindig így) elhangzott Lilian szájából ez a mondat:
"A halál? 
Szinte megváltás lett volna. Tudtam, hogy meg fogok halni. Ha csak az én életem lett volna a tét, gondolkodás nélkül feladom, és azt mondom, vigyenek."
Nekem ez csak azért volt furcsa, mert az én maradi felfogásom szerint, az ember a tetteinek megfelelően vagy a Mennybe vagy a Pokolba kerül. Mivel Lilian rengeteget ölt, akár ártatlan, akár nem, halála után a Pokolba kellett volna kerülnie. És pont az volt a célja, hogy Soha többé ne találkozhasson Luciferrel, vagy nem?? Na, de mindegy.

Kedvenc szereplő: Gabe
Kedvenc jelenet: nem volt :(
Legrosszabb jelenet: nem volt :)

Értékelésem: Összességében a Pokoli szolgálat nagyon is olvasható könyv volt, de nem győzött meg. Sajnos :( Azért mondjuk dicséret az írónőnek, hogy nagyon jók voltak a leírások, hasonlatok, amiket használt. Ettől függetlenül a szereplők nem voltak szerethetőek, nem éreztem velük együtt. Tetszett Lilian belevalósága, de néha már túlzás is volt. Főleg azoknál a részeknél, ahol egy nála sokkal erősebbel játszott kakasviadalt.
A végén bepillantást nyerhettünk a Pokoli háború 2. részébe, a Pokoli szövetségbe, ami sokat sejtett. Mindenesetre egyszer megéri elolvasni! És kíváncsian várom a folytatását!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.