2014. október 17., péntek

Would you rather? - Book Tag

Először is szeretném megköszönni Rékának a Minnzei blog írójának a jelölést erre a Book Tagra. Szeretek ilyet csinálni, úgyhogy szinte azonnal nekiugrottam ennek a bejegyzésnek, amint tudtam. Ha valakinek van kedve írja meg ő is a válaszait, és akár kommentben ossza meg! Ajánlom mindenkinek, szerintem ez egy nagyon jópofa kis feladat.
Na, de akkor nézzük ezeket a kérdéseket! :D

* Melyiket olvasnád inkább: Csak trilógiákat vagy csak önálló könyveket?


Húhh. Hát ez egy jó kérdés. Igazából az a történettől függ, és a kedvemtől. Ha agyilag hulla vagyok, akkor nekem megváltás tud lenni egy önálló regény, amit csak végignyálazok és egyből tudom, hogy mi a vége. De, hogy őszinte legyek alig találkozom mostanában olyan könyvvel, ami nem egy sorozat egy része.

A trilógiákkal sincsen bajom, hogyha az összes része már a polcomon van és mindet el tudom olvasni egyszerre. XD Bár az az igazság, hogy szinte csak trilógiákat olvasok, vagy sorozatokat. De ezeknek is meg van a maga előnye. Ha nagyon szeretem a szereplőket, vagy éppen a történet olyan, ami folytatásért kívánkozik akkor természetesen örülök neki, hogy folytatják.
A kedvenc könyveim is egyes trilógiák részei, vagy éppen mind a három résztét szeretem.
Hogy önálló regényt mondjak, ami kedvencemmé vált: Marni Bates ~ Rocksztárt kaptam karácsonyra, illetve Segítség, Youtube sztár lettem! is nagy kedveceim közé tartozik. :)
Sorozatok, trilógiák közül? : Időtlen szerelem trilógiáért élek - halok! :D



* Kitől olvasnál inkább: Csak nőktől vagy csak férfiaktól?


Ez egy újabb fogós kérdés. Általában nőktől olvasok többet. És ritka, amikor egy férfi által írott könyvet a kezembe veszek. Ennek a főbb oka az lehet, hogy a férfi írók más műfajokat írnak, mint amit én szeretek olvasni. Én fantasy rajongó vagyok, illetve szeretem a könnyebb hangvitelű regényeket, és ezeket nők írják elsősorban. De, nem igazán érdekel, hogy milyen nemű embertől olvasok, hiszen nem nagyon vettem eddig észre olyan különbségeket nő és férfi író között, hogy ez igazából is foglalkoztasson. Mégis, ha nagyon muszáj választanom, akkor azt mondanám, hogy a nők! (Egy kicsit sem vagyok elfogult XD ) És a kedvenc könyveimet is nők írták, úgyhogy a férfiak le vannak szavazva! ;D


* Hol vásárolnál inkább: Könyvesbolt vagy Online?

(Barátnőm alternatív kérdése)

Ami engem illet én legtöbbször online rendelek, de azért az sem utolsó, amikor nagy nehezen elvetődök egy könyvesboltba, megnézhetem, végig taperolhatom az összes szerencsétlen könyvet, ami a kezem ügyébe kerül. Sőt, meg is szagolhatom. Ennek is meg vannak a maga örömei, és szeretem is kihasználni. De az online megoldás sokkal jobb, olcsóbb, egy csomó időt spórol és nem utolsó sorban, néha előbb kezünkben tudhatjuk a köteteket, mintha elmentünk volna érte valamikor és megvettük volna.

* Melyiket választanád inkább: Az összes könyvből film vagy sorozat lesz?


Ez egy fogós kérdés, de azt hiszem az első opciót választanám. Azaz az összes könyvből film legyen! :) Ami engem illet oda vagyok minden fantasy filmért, YA ért, ami mostanában készült. Úgyhogy nagyon örülnék neki, ha a nagy kedvenceimet filmesítenék.
Hogy miért is nem a sorozatokat választottam? - Elég egyszerű válasszal tudok elődrukkolni. Túl sokáig tartana megnézni csak egy könyv sorozatát, és akkor mi lenne a többivel???
Persze azt nem mondom, hogy nem szeretem a sorozatokat, sőt előszeretettel nézem a Vámpírnaplókat vagy az Eredetieket vagy az ehhez hasonlóakat, de nálam, ha elkezdek egy ilyen sorozatot olvasni az már komoly elkötelezettségnek számít. :D Szóval FILM!

* Mennyit olvasnál inkább: 5 oldalt naponta vagy 5 könyvet hetente?

Ezen nincs mit túlmagyarázni! Naná, hogy 5 könyvet hetente! Én szeretek olvasni, úgyhogy a pokol kínait kellene kiállnom, amennyiben egy jó könyvből csak 5 oldalt olvashatnék el. Viszont az 5 könyv/hét felállás nagyon is tetszik, jó lenne ha lenne arra időm, hogy ennyit olvashassak, de minden ellenem játszik! :( Most örülök a heti 2 könyvnek is. De nem lennék lemaradva annyira a könyvekkel, ha tudnám tartani ezt az ütemet. Na nem baj, majd még rágyúrok! XD

* Mi lennél inkább: Kritikus vagy író?

Talán öntelten hangzik, de én mindkettő szeretnék lenni. Imádok kritikákat írni, és ameddig csak tudom szeretném folytatni ezt a munkásságomat. De szívesen lennék írónő, attól függetlenül, hogy tudom, legalábbis képzelem, hogy nem lehet fenékig tejfel írónak lenni. Sok a munka, de annak is meg van a maga előnye, szépsége.

* Mit tennék inkább: Újra és újra elolvasnád a kedvenc 20 könyvedet vagy mindig ezidáig el nem olvasott könyveket kéne bújnod?


Talán az utóbbi. Hiszen előbb utóbb találnék ugyanolyan jó könyveket, mint a kedvenc 20 könyvem, de legalább mást és mást olvashatnék. Bár lemondani arról, hogy újra olvassam ezeket a könyveket ... nembaj, már úgy is olvastam mindet legalább 3 - szor! :D


* Mi lennél inkább: Könyvtáros vagy könyvesbolti eladó?

Könyvesbolti eladó. Ez egyértelmű. Ugyanis én nem nagyon szeretem a régi könyveket, hiába szoktam újra és újra megpróbálkozni avval, hogy kiolvassam őket, soha nem szokott összejönni. Ezenkívül nekem a könyvtárak túl nyugodtak, nincsen bennük semmi élet sem.
Ezért azt hiszem inkább könyvesbolti eladó lennék, mert akkor új könyvek között lehetnék, és sokkal jobban átláthatnám, hogy a mai fiatalok vajon milyen könyveket olvasnak. :D Ha másért nem is, de kíváncsiságból. :D

* Mit olvasnál inkább: Csak a kedvenc műfajodba tartozó könyveket vagy inkább minden más műfajt, kivéve a kedvencedet?

Jó kérdés. Igazából nem is olyan régen lettem könyvmoly, úgyhogy még nem olvastam sok műfajt. Leragadtam a fantasynál, a YA - nál és az NA - nál, illetve olvastam egy krimit és egy sci - fit is. Ezekből bármelyiket el tudnám hanyagolni, kivéve a fantasyt. De szívesen elolvasnék egy - két más műfajt is. Mégis inkább azt mondom, hogy csak fantasyt olvasnék, és minden mást nem.

* Mit olvasnál inkább: Csak valódi kézzel megfogható könyvet vagy E - book formában lévő könyveket?

A válasz az, hogy kézzel megfogható valódi könyvet, bár azt el kell ismernem, hogy utazáskor nem szívesen viszem magammal a könyveket, mert azok meggyűrődhetnek, és sajnálnám a szép köteteket. De mivel én csak utazás közben tudok olvasni, pontosabban akkor van rá időm, ezért nekem sokkal praktikusabb egy e - book. És szeretem is. Világítani is tud, és nem sérül annyira könnyen + könnyű.
Ellenben imádom azokat a könyveket a kezemben tartani, amitket éppen olvasok. Megnézni oldalról, hogy hol is tartok a könyvben, nézegetni a borítóját, és csakúgy tartani a kezemben. Kirakni a polcomra és lefekvés előtt még rápillantani egyszer. Hát, igen ennek is meg vannak az előnyei. XD


Remélem, hogy élveztétek ezt a bejegyzést, mert én nagyon is! Ha gondoljátok, akkor írjátok meg a válaszaitokat.
                                                                                                                           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.