2015. július 23., csütörtök

Wendy Higgins - Angyali győzelem

Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT

Oldalak száma: 392

Eredeti cím: Sweet Reckoning

Kiadás éve: 2015

Sorozat: Angyali gonosz 3.

Fülszöveg: Eljött az idő a leszámolásra. A jóslat hamarosan beteljesedik, és bár egyre több szövetségese akad Annáéknak, de a fenyegetés is nő. A hercegek minden eszközt bevetnek, hogy megállítsák a lázadó óriásokat. Nem kímélve senkit és semmit, főképp nem saját gyermekeiket. És ahogy minden háború, ez is komoly áldozatokkal jár. A helyzet egyre kiélezettebb, a nyugtalanság és a félelem lassan mindenkit felőröl. Miközben Anna menteni próbálja szeretteit, maga válik a fő célponttá. Minden percről percre változik körülötte, és senkiben sem bízhat. Mikor a Bujaság hercege ellene küldi szerelmét, Kaidan Rowe-t, el kell döntenie, mennyit kockáztat.  Ahogy az utolsó óra közeledik, úgy nő a feszültség. Anna egyre nagyobb kockázatot vállal, de ezzel a küldetés sikerét is veszélybe sodorja. Egyedül óriásbarátaira számíthat, de vajon elég lesz-e ez a maroknyi csapat, hogy a végső ütközetben győzelmet arasson? 
Véleményem: Újabb szomorú pillanathoz érkeztem, hiszen az egyik kedvenc sorozatomtól kell újfent búcsút vennem. Bár tény, mi tény, vigasztal a tudat, hogy még lesz egy novella a sorozathoz, mely Kaidan szemszögéből íródott. Azonban csak most jelent meg Amerikában, így jó sokat kell várnunk a hazai megjelenésre. A Sweet Temptation egyszerre emlékezik vissza a trilógia mindhárom részének kulcsfontosságú jeleneteire, illetve megtudhatjuk majd azt is, hogy hősszerelmesünk mivel tengette magányos óráit. ~ Szóval nekem ez egy kötelező olvasmány lesz és biztos, hogy ez is felkerül majd a polcomra a többi rész közé.

Annának nemsokára cselekednie kell. Ám előtte még problémák hadait kell elhárítania ahhoz, hogy végül beteljesíthesse a próféciát. Legnagyobb problémáját Pharzuph jelenti, aki mindenáron bizonyítani szeretné, hogy az áruló nem más mint Anna. Amikor Pharzuph, fiát, Kaidant küldi a lányra, főhősünk kénytelen választani a világ jövője, illetve szerelme jövője között. A döntés pedig nehéz, és nem tudják, mi lehet az arany közép út. Anna egyedül a barátaira számíthat, de vajon elég lesz a hit és a szeretet ahhoz, hogy megváltsák a világot? Vajon Annának sikerül mindvégig tisztának maradnia? Sikerül mindenkit megmenteniük?

Mara & Ginger
Mint minden eddigi Wendy Higgins könyv, úgy ez is levett a lábamról. Teljes mértékben meg voltam vele elégedve, és imádtam minden sorát olvasni.
A kötet nagy hamar beindult, és egyből szembesültünk egy igazán nagy problémával, méghozzá azzal, hogy Anna miképp fogja elrejteni Pharzuph elől ártatlanságát. Meg kell mondanom, hogy Wendy kedvemre való megoldást eszelt ki, és imádtam azt a hangulatot, ami evvel társult.
Szintén tetszett, hogy Wendy a nagy kavarodás közepén sem felejtette el ember szereplőinket. Bár Veronica nem sokáig élvezhette köreinket, Jay annál is komolyabb szerepet kapott. Hát, igen. Ezen szakasza a könyvnek nem kevés fordulatot rejtett magában, és kétség kívül kiszámíthatatlanok is voltak az írónő részéről ezek a lépések. Így tehát még teljesebb élményé válhatott számunkra az olvasás.
Bár állíthatom, hogy fordulatokban gazdag volt ez a könyv, a cselekmény mégis lapos volt, hiszen végig menekülték a könyvet szereplőink. Nem mintha másra számítottam volna, ám tény, hogy menekülésből illetve romantikázásból tevődött össze a könyv nagy része.
A romantikus részek voltak a kötet alappillérei, és ugyan az eddigi részekben sem volt mellőzött szál, itt most főszerepet kapott. A történet durván 50%-át Kaidan és Anna, és még pár %-át a többi óriások szerelmi élete töltötte ki. Nem szemrehányásként mondom, hiszen én eléggé romantikus alkatnak tartom magam, tehát én élveztem. Ám, aki nem kifejezetten szereti a nyáladzást a könyvekben, annak előre szólok, hogy lehet, hogy meg fogja ülni a gyomrát ez a történet.
Szereplőink szerelme ebben a kötetben végre beteljesült. A karakterek jellemfejlődése is észlelhető volt. És pont emiatt a romantikus jelenetek sokkal komolyabbak, kiforrottabbak, azonban kevésbé viccesek voltak, mint az Angyali gonosz (első rész) folyamán. Hasonló érzések keringtek bennem, mint az Ellenállás (Luxen sorozat 5. rész) olvasása közben. Ugyanaz a hiányérzet vett erőt rajtam, mint Jennifer könyvében is. Hiányzott férfi főszereplőnk pimaszsága, szarkazmusa és a folytonos flörtölése. Csak ugyan azt tudom mondani, mint az Armentrout könyvnél, hogy szomorú vagyok, és persze hiányzik az a szereplő, akit az első részben megismertem, azonban teljesen normális, illetve pozitívumnak tartom, hogy szereplőink az évek során alakulnak, csiszolódnak, és természetesen beérnek az érzéseik. Tagadhatatlan, hogy az Angyali győzelemben nem kevés érzelemmel találkozhatunk. És mi, kis molyocskák nem is keveset meg is élünk ezekből az érzésekből. Nem egyszer volt, hogy sírtam, vagy éppen annyira feszültté váltam a történésektől, hogy lassacskán én is nekiálltam a körömrágásnak. Vagy éppen zokogtam a nevetéstől, ha szereplőink boldogabb pillanatok egyikét élték meg.
Az a helyzet, hogy éppen akció dúsnak sem tudom kikiáltani a kötetet. Bár nem egyszer törtek Anna életére, amik persze nem kevés izgalmat tartogattak számunkra, mégsem volt sok olyan jelenet, ahol felment bennem az adrenalin. Az általános feszültség jellemzett engem  olvasás közben, ami persze nem elhanyagolható érzelem. Ettől függetlenül emiatt, hogy nem volt sok verekedés, harc, vagy valami ehhez hasonló, nem adom meg neki a kedvenc jelölést.
Tetszett azonban az, hogy Wendy nem csak az általa kitalált világban, hanem a Bibliában is keresett magyarázatot a próféciáról. Ennek köszönhetően valóságosabbnak, hűbbnek éreztem a jövendölést. Bár, ha őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondanom, hogy nem sokat fogtam fel az idézetből, mégis hangulat teremtő elem volt, így mindenképpen pozitívumként tudom csak emlegetni.
A kötet vége volt az, ami számomra vitte a pálmát. Egy nagyon korrekt, teljesen lezárt véggel fejeződött be a sorozat. Külön imádtam, hogy egy 6 évvel későbbi betekintést is kaphattunk szerepelőink életébe. Egy annyira édes, lehengerlő véget sikerült így kapnunk, hogy nem győztem megállni a mosolygást. És, szeretem, ha valaminek jó a vége... ;)

Értékelésem: Imádtam! Minden egyes fejezet feszültséggel töltött el, néha sírtam, olykor-olykor nevettem. A romantikus jelenetek bár tény, hogy az eddigieknél jóval nagyobb adagot kaphattunk belőle, megvettek. Sajnálom azonban azt, hogy feleannyi akció jelenet sem volt a kötetben, mint eddig. Pedig lévén egy befejező kötet, sokkal többre számítottam. Ami azt illeti eseménydúsnak sem mondanám, ettől függetlenül mindig történt benne valami kis apróság, ami lekötötte a figyelmünket. Nagyon olvasmányos rész volt, így hamar végeztem vele. Kaidanból pedig sosem elég ♥ Mindenkinek ajánlom! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.