2020. július 17., péntek

Benina - A Boszorka démona

Kiadó:KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Oldalak száma: 408

Kiadás éve: 2011

Sorozat: Bíborhajú 2.


Fülszöveg:  Alig két hónap telt el azóta, hogy a boszorkányok legyőzték a zsoldosokat, és egyezséget kötöttek az Üldözőkkel. Claire és Kellan új városba költöznek, elkezdik az egyetemet. Próbálnak minél átlagosabban élni. Hétköznapi életük azonban nem tart sokáig… A Bölcs tudja egyedül, miért ad Claire-nek egy különleges ajándékot, és a Bölcs látja egyedül, ezzel merre fordul Claire élete. Aztán hirtelen feltűnik egy soha nem látott ismerős, és elszabadul a pokol!  Egyik csapás követi a másikat, és csupán egyetlen lény van, aki képes segíteni Claire-nek átvészelni az új helyzetet élve és ép elmével: egy ellenség. Képes Claire félretenni az ellenérzéseit, hogy elfogadja a gyűlölt személy segítségét? Sikerülhet megmenteni mindenki életét?

 



Az első könyv után nem volt kétséges az sem, hogy tovább fogom olvasni a Bíborhajú sorozatot is. Bár az első rész hagyott némi kivetnivalót maga után, remélem ebben a részben sokkal több minden ki fog derülni.

The old Jewish cemetery in Prague, in 1904 (Scheufler collection)A történet az első kötet végétől pár hónappal később veszi fel a fonalat. Claire és Kellan a nagy összecsapás óta viszonylag nyugodtan tengetik a napjaikat. Egyetemre járnak, bulizni mennek együtt, mint egy átlagos pár. Ám a kezdeti idillt hamar felváltja a tragédia. Claire apja tűnik fel a színen, aki meg akarja ölni a lányát. A küzdelem során azonban Kellan veszti életét. Ezután a könyv elég letargikussá válik. Főszereplőnk ugyanis mély depresszióba süllyed, ahonnan csak egy különleges lehetőség képes kiráncigálni. Hannah a Bölcs ugyanis elárulja neki, hogy van egy mód, amivel vissza tudja hozni Kellant az élők közé. Van ugyanis egy párhuzamos világ, ahol Kellan még él. Ám ez a világ pont a fordítottja a jelenleginek. Aki itt jó volt, ott rossz lesz és így fordítva. Claire azonban nem törődik a veszélyekkel, és beleveti magát az ismeretlen másik világba.


He knew the end was near. He knew the finality of Friday. He read the last chapter before it was written. He heard the final chorus before it was sung. Each step calculated, deliberate, pre-meditated.  (Max Lucado)Az első részben lassan indultak be a történések, ám ebben a kötetben nem kellett sokat várnunk arra, hogy felgyorsuljanak az események. A kezdeti sok után, amit Kellan halála okozott, szinte azonnal Hamuvilágban találtuk magunkat. Faltam a könyvet. Imádtam, hogy a történetet több szemszögből olvashattam. Azt is imádtam, hogy aki eddig a főellenség volt, Wentworth, az most az egyik legnagyobb szövetségesként köszönt vissza. Aki pedig eddig egy cukorborsó volt (Kellan), az most egy eszét vesztett démonként jelent meg előttünk. Érdekes volt ezekről az ellentétekről olvasni, tudván hogy eddig milyen karakterek is voltak ők.

ArtStation - Kyeran, Thander LinAmint Claire megérkezett Hamuvilágba, egy unalmas oldal sem volt. Egyik kalamajka követte a másikat. Közben pedig egyfolytában Hannah sokat sejtető szavai előjelezték a történéseket. Egy kicsit jobban betekinthettünk a boszorkányok világába. Mindemellett Benina elkalauzolt minket egy disztópikus világba, ahol nem szívesen tengetnénk napjainkat.

Ms. Valdez, the fire magic teacher for nature. Can be stern but is usually nice. Loves to help her students and is often liked by her students. ((Can be played by anyone when needed))Benina egy nagy erőssége, hogy nagyon kedvelhető mellékszereplőket képes alkotni. Persze ebben a kötetben Clairet is jobban megkedveltem, tetszett, hogy nem érdekli a saját testi épsége, s bármit képes elkövetni azért, hogy szerelmét megmentse. Bár ahogy Cat-tel bánt, elég nagy szemétség volt. Főleg úgy, hogy szegény lény mást sem tett, mint megóvta őt másoktól, na meg önmagtól is.  

Összességében egy nagyon izgalmas, eseménydús történet volt, melynek voltak mélységei. A végén megint kaptunk egy csatajelenetet, ahol a körmöm is lerágtam. Újabb veszteségekkel kellett számolnia kis csapatunknak. A következő részben azonban végre betekintést nyerhetünk az eddig emlegetett boszorkányok városába. Kíváncsian várom! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.