2020. július 17., péntek

Benina - A Boszorka városa

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Oldalak száma: 344

Kiadás éve: 2012


Sorozat:Bíborhajú 3.

Fülszöveg: Claire nagy álma megvalósulni látszik: végre eljut Moldomusba, a boszorkányok városába. De miért kell átlépnie az eddig került világ kapuját? Vajon meg tudják oldani, hogy a félig démon Kellan is velük tartson? Vagy ezúttal elválnak útjaik? Regina, Cameron, Lucas és a Bölcs kinek a pártjára állnak? Védelmezik a boszorkányok egységét mindenek felett, vagy bíznak magukban és a barátság, a szeretet erejében? Claire-nek és Kellannek újabb komoly kihívásokkal kell szembenézni. Mert a város nem ereszt, a boldogság fénye pedig egyaránt vonz és taszít valakit Hisznek-e annyira egymásban, hogy legyőzzék az akadályokat?




Merman by KKKKITI on DeviantArtA második rész befejeztét követően viszonylagos békességben élhettek szereplőink. Kaptak elég időt arra, hogy veszteségeiket, gyászukat feldolgozzák és hogy hozzá szokjanak egy olyan élethez, melyben már azok a bizonyos személyek nincsenek jelen. Még a második kötet végén fény derült arra, hogy Regina gyermeket vár, így kis csapatunk kénytelen elmenni a boszorkák városába. Kellan azonban lévén kevertvérű, csak úgy teheti be a lábát, ha arra az időre a Black sellő klán tagja lesz. Clairet pedig egy átokkal sújtják, mely az életére tör. Ám most mindennél fontosabb az, hogy Regina gyermekének születésénél ott legyenek, s vigyázzanak a gyermekre, ha úgy adódik.

I know it is not a unicorn or pegasus, but this is just so boss.  Mark Matte postAz előző rész nagyon izgalmas volt, így alig vártam, hogy ezt a kötetet is a kezemben tudhassam. A második részhez hasonlatosan itt is több szemszögből olvashattuk a történetet, ami egy hatalmas pirospont az szerzőnek. Ez a tényező ugyanis izgalmasabbá és olvasmányosabbá tette a történetet. Külön meglepetésként ért, hogy nem csak Kellan, Claire és Wentworth, hanem Vicky és Hannah szemein keresztül is láthattuk az eseményeket.

Hannah nézőpontja feszültséget keltett, de azt a jófélét. Mindig előre sejtette a dolgok lehetséges alakulását, kimenetelét, melynek köszönhetően nem győztem spekulálni. Valamint sokkal kedvelhetőbbé is vált általa a karaktere. Már nem annak láttam, akinek eddig, hanem egy elveszett kislánynak, akit nagy hatalommal vert a sors keze. Aki mást sem szeretne csak felnőni, szerelembe esni, majd békésen eltávozni az élők soraiból, ám tudja, hogy erre nem lesz lehetősége. 

 Vicky már a második kötetben a szívemhez nőtt. Egy Cat (macska), akinek az az életcélja, hogy megvédje az Utolsót. Ebben a kötetben teljesedett csak ki igazán a jelleme. Láthattuk, hogy hogyan is hozták létre, miképpen bántak vele. Hogy az érzéketlenség állarca mögött egy érző lény bújik meg, aki csak arra vágyik, hogy kitörhessen a rácsai közül. Ám a varázslat börtönbe zárja, el a külvilág elöl. Tetszettek azok a fejezetek, amikor a mi kis Catünk megosztotta velünk a gondolatait, valamint hogy láthattuk, hogy milyen kapcsolat is fűzi Lucashoz. 

A történet sok újdonságot és meglepetést rejtegetett magában. Mégis valahogy döcögősebben haladtam ezzel a résszel, mint az első könyvvel. Pedig Benina mindent megtett, hogy egy eseménydús, izgalmas kötet kreáljon. Én azonban kaptam egy kisebb sokkot, amikor egy, majd még egy társuk halálhírével kellett megbirkóznunk. Nekem ez egy kicsit sok volt.
I will protect with my life...Nagy örömömre azonban fantasy elemekből nem volt hiány. Különféle varázslatoktól kezdve, a védelmező tigriseken és sárkányokon keresztül a sellőkig, mindenfélét kaptunk. Szerettem ezt a történetet is, és nagyon kíváncsian várom Milan könyvét is!

Összességében egy nagyon érdekes könyv volt, tele fantasy elemekkel. Tetszett, hogy olyan szereplők gondolatai is beleláthattunk, mint Hannah a Bölcs, vagy éppen Vicky, aki már többezeréves múlttal rendelkezett. Egyedül a kötet negatív légköre, a sok felesleges halál az, ami levont egy kicsit számomra a kötet élvezhetőségéből. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.