2020. december 6., vasárnap

Benina - Milan könyve

Kiadó:KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Oldalak száma: 290


Kiadás éve: 2013

Sorozat: Bíborhajú 4.


Fülszöveg: Eltűnt a Testőröm! Nem mintha szükségem lenne testőrre, éppen nekem. Milan vagyok, Moldomus iudexe! Tisztavérű! Bíborhajú! Nincs szükségem apró termetű, vörös hajú, tudálékos és felettébb bosszantó Trixie Testőrre! A nagyanyjánál is öregebb vagyok, mégis hogyan védelmezhetne ő engem? Mégis meg fogom keresni! Hogy miért? Mert! Csak! Az enyém, és kész!A fajtámból már csak ketten maradtunk. Vagy mégsem? Itt van ez a lány: Kendare, akinek éppolyan a szeme, mint a Testőrömnek, és éppen olyan bíborfénnyel izzik, mint Claire White. Ha elalszik, magával ragad az álomvilágába, ami talán valóságos. Ha pedig felbosszantják, kékesen füstölög. Komolyan! Együtt indulunk Trixie keresésére, mielőtt baja esne, mielőtt más találná meg, mielőtt egyáltalán eszembe jutna, hogy miért is akarom olyan bőszen megtalálni.

 


A sorozat első három részének elolvasása utána nem is volt kétséges, hogy a negyedik résznek, azaz Milan könyvének is neki fogok esni. Ami az illeti az eddig kötetek alatt elég sok rejtélyes dolgot megtudtunk Milan-ról, valamint nagyon tetszett a karaktere is. Ennél fogva kíváncsian vártam, hogy mi tartogat nekünk Benina.

A történet majdnem fél évvel később veszi fel a fonalat. Az emberek tudomást szereztek a varázslények létezéséről miután Moldomus városa megszűnt létezni, és a börtönből is kiszöktek a rossz boszorkányok, démonok. A Pajzs próbálja előkeríteni a bűnözőket, együtt működnek az emberekkel, hogy ezt a problémát megoldják.

Milan már lassan féléve keresi testőrét, Trixie-t, akit ki tudja, hogy ki rabolt el és mi célból. Ám a fiú képtelen a lány nyomára bukkanni. Mindeközben feltűnik egy új Bíborhajú Kendare, aki nem más mint Trixie testvére. Az ő segítségével már képes lehet Milan Trixie nyomára akadni.

A második és harmadik kötethez hasonlóan ebben a kötetben is váltott szemszögben olvashatjuk a történetet, mely tényre még mindig pozitívumként gondolok. Kaptunk ugyanis egy-két új szereplőt, akiknek gondolataiba érdemes belemászni. Ám mindentől függetlenül Milan és Trixie szála érdekelt volna a leginkább, ami nagyon is másodlagossá vált és háttérbe szorult onnantól, hogy Kendare feltűnt a színen. Innentől kezdve ugyanis Benina arra koncentrált, hogy adjon nekünk egy Claire 2-öt (Claire önmagában is idegesítő volt az első részben, amikor próbálta megszokni a változásokat). Kendare-nek minden nagyon új volt, az ereje, a képességei. Természetesen nagy hatalommal bírt, amire nem tanították meg, hogy hogy használja. (Ismerős?!) Így lényegében fejezeteken keresztül az ő picsogását olvashattuk, illetve azt, hogy milyen ellenséges is az őt körülvevőkkel. Ezen Benina pedig úgy kívánt enyhíteni, hogy drága kis Zsoldosunkat oda dobta a lánynak, s persze elsöprő vágyak lobbantak fel mindkettejükben…

Pozitívum, hogy Claire és Kellan párosunk nem tűnt el teljesen a süllyesztőben, bár tény hogy kisebb szerepet kaptak. Egy kicsit a sors fintorának tudnám elkönyvelni Claire újonnan szerzett képességét, így hogy visszatekintek az előző részekre. A jövőbe látni mégsem akkora áldás, mint hittük…

Kedvenc jeleneteim közé tartoztak azok a részek, amikor is Milan és Trixie találkoztak álmaikban. Bár közel sem könnyed jelenetek voltak, mégis ezek a szívfacsaró részek tették számomra élvezhetőbbé a történetet.

Az előző részekhez hasonlatosan a történet lezárása csak egy nagy harc jelenettel válhatott teljessé. A küzdelem során azonban nem az eddigi izgalom kerített hatalmába, sokkal inkább csak a végére akartam érni. 

 

Alapvetően egy jó történet lehetett volna, csak sajnos Milanból és Trixie-ből alig kaptunk valamit. Így ez inkább volt Kendare könyve, mint Milanné. A kötet befejezését is elvarratlannak érzem, s itt nem az epilógusról beszélek. Az epilógus ugyanis kíváncsivá tett, mely alapján olvasnám tovább a sorozatot, attól függetlenül hogy Milan könyve nem vett meg magának kilóra. Összességében egy olyan könyv volt, amit bár elolvastam és a folytatását is elolvasnám szívesen, még egyszer nem venném a kezembe.

 


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.