2020. december 9., szerda

Sarina Bowen - Keserédes

 

 Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ

Oldalak száma: 378

Eredeti cím: Bittersweat

Kiadás éve: 2020

Sorozat: True North 1., önálló kötet

Fülszöveg: A ​farmerek energiája tartja mozgásban a földet. Griffin Shipley cseppet sem számított arra, hogy egy vermonti földút szélén, egy árokban fog összefutni egykori egy (vagy a pontosság kedvéért két-)éjszakás kalandjával. Öt évvel ezelőtt azonban mintha egy másik élete lett volna… Griff huszonhét évesen, nem igazán önszántából került a családi farm élére. Még hatalmas válla is nehezen bírja a terhet: neki kell támogatnia anyját, három testvérét és hangyás nagyapját is. Nincs ideje a lányszövetség egykori tagjára, aki fél áron akarja felvásárolni a termésüket. Vermont sosem szerepelt Audrey Kidder utazási tervei között. Ahogy Griff Shipley sem. De muszáj kapnia egy második esélyt az őt foglalkoztató étteremlánctól. Na, jó, egy ötödik esélyt. És egyetlen beképzelt, szexi, szakállas farmer sem állhat az útjába. Ellenfelei egymásnak. Egészen más dolgokat várnak az élettől. Nagy kár, hogy a kettejük közt levő érzéki feszültség olyan pikáns, mint Audrey szupertitkos barbecue szósz receptje, sőt…

 

Mostanában elég sok Rubin pöttyös könyv a akadt a kezembe, és szívesen is olvastam őket. Ezért gondoltam, hogy adok egy esélyt a Keserédesnek is. 

A történet alapja egy szakácsnő, Audrey, aki kap egy feladatot a munkahelyén, miszerint Vermontba kell mennie, ahol a farmereket meg kell győznie, hogy az étteremnek szállítsanak hozzávalókat. Audrey-nak sikerrel kell járnia, hiszen már így is elég bizonytalan a helyzete a munkahelyén, nem ronthatja el ezt is. Vermontban találkozik először (újra) Griffin-nel, aki az egyik helyi farm tulajdonosa. Keményen kell dolgoznia, hogy fenntarthassa a családját, teheneket fej, almaborokat készít. Nem mellesleg az egyetem alatt ő és Audrey ismerték egymást, mármint a szó testi vonatkozásában. Évekkel ezelőtt többször is lefeküdtek. Amikor újból találkoznak, ez a láng újra fellobban.


 A helyzet az, hogy nem igazán nyűgözött le ez a könyv. Hiányzott belőle valami, ami miatt falni szerettem volna, így inkább csak túl akartam lendülni ezen a könyvön. Igazából bár nem volt rossz történet, nem is volt benne semmi különleges. Sablonos volt, a karakterek is egyszerűek voltak, nem igazán voltak mélységeik. Pedig az író próbálkozott lelki sérültnek beállítani a főszereplőnőt, de ez alapvetően semmit sem adott hozzá a történethez. Na meg persze ott van még Griffin, aki apja halála miatt kénytelen volt feladni a focit… A szereplők maguk is könnyen túlléptek ezeken a problémákon, így nem igazán adtak a történetnek semmi feszültséget.

A kötet egyébként váltott szemszögben íródott, hál’ Istennek. Ha énregény lett volna, esély sem lett volna arra, hogy átrágjam magam rajta. Griffin szemszögéből ugyanis egész érdekes volt olvasni, de Audrey… Szegény lány mást sem csinált csak siránkozott, sajnálta magát, nem volt képes tenni azért, amit akart (itt a szerelemre gondolok, nem a karrierre).Ami a romantikus illetve erotikus szálat illeti, Sabrinának sikerült egy egész hihető párkapcsolatot felépítenie, ami ugyan a testi vágyakból indult, azonban képes volt kinőnie magát valami sokkal nagyobb, nemesebb dologgá. Személy szerint szerettem azokat a jeleneteket amikor Griffin szemein keresztül láthattuk Audreyt, illetve amikor ez az igazán morcos farmer hercegnőként bánt a lánnyal. Olyan kedves, szívmelengetőeket mondott, illetve szépen bánt a lánnyal, hogy csak na.

A kötet végén pedig hiányzott a megszokott se veled se nélküled összeröffenés. Olyan semmilyenre sikeredett számomra a történet, melynek egyik pontján sem tudott izgulni, spekulálni az olvasó. Teljesen kiszámítható, sablonos, majdhogynem unalmas történet volt. Nem lesz az év kedvence, az egyszer biztos.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.