2020. július 17., péntek

Benina - A Boszorka fénye

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Oldalak száma: 468

Kiadás éve: 2010


Sorozat: Bíborhajú 1.

Fülszöveg: Claire White nem mindennapi tinédzser. Claire White Boszorka, méghozzá az Utolsók egyike, vagyis tisztavérű, akikből már alig él a világon, mert a varázslattal bíró teremtésekkel a boszorkányüldözők parancsára különös lények, a Zsoldosok kegyetlen módon végeznek sorba. Mivel a tizennyolc éves Claire szülei meghaltak, a nagybátyjánál lakik, és emberek között és akként is nő fel. Nehezen fogadja el másságát, egyszerű, átlagos tinédzser szeretne lenni. Aztán Gideont, egykori mentorát és jó barátját a szeme láttára öli meg az egyik legkönyörtelenebb Zsoldos menekülés közben, és Claire élete innentől kezdve megváltozik.






Véleményem: Lassan hat év telt el azóta, hogy először olvastam Benina Bíborhajú sorozatát. Most újfent kedvet kaptam ahhoz, hogy belevessem magam Claire boszorkánk történetébe. Lássuk milyen is volt A Boszorka fénye valójában!

Történetünk alapvetően egy különleges boszorka, Claire White történetét mutatja be. Claire egyike az Utolsóknak, azaz a tisztavérű boszorkányoknak. Pont emiatt rengeteg veszély leselkedik rá, hisz nem mindenki örül annak, hogy az emberek világában egy ilyen nagy hatalmú boszorkány tengeti napjait.
A könyv szinte az első oldaltól kezdve igen izgalmas. Főszereplőnk éppen menekül az őt üldözők elől, mentorát megölik, a lány nem tehet semmit, hogy ezt megakadályozza. Varázslatok, veszedelem és halál fogad minket az első fejezetben. Pont a kellő mennyiségben ahhoz, hogy ne nagyon akarjuk majd letenni a Boszorka fényét.
Pár hónappal később azonban egy titokzatos, sötét fiú személyében Claire új mentort kap, akihez szinte az első pillanattól kezdve rendkívül vonzódik. Kellan Claire előző mentorának a fia, aki félig boszorkány félig démon, így sokan bizalmatlanok vele szemben. Ám a fiú szándékai nem is lehetnének tisztábbak. Feladata, hogy megóvja Clairet, akár az élete árán is.

Girl on Fire, photography, photoshop, hair flip, butterflies, fire
Hat évvel ezelőtt oda és vissza voltam ettől a könyvtől. Most is tetszett, ám az akkori rajongásom mostanra már lecsitult. Ettől független szívesen olvastam, és mindenképpen tovább is fogom olvasni a sorozatot.
Egy sorozat első kötetéhez híven igencsak lassan indult be a történet. Alaposan felvázolta számunkra Benina főszereplőnk érzelmi világát. Ám a boszorkányok világa egyelőre még rejtett maradt számunkra, melyeket a következendő részekben fedezhetünk fel csak alaposabban.

Pozitívum, hogy nagyon kedveltem a karaktereket, bár Claire figurája hagyott némi kivetnivalót maga után. Teszetosza, naiv kislány volt, akit mindenki óvott még a széltől is. Ezt a részét nem igazán értem. Miért nem avatták be a dolgokba, hogy ne legyen ilyen tudatlan? Végtére is nem arról volt szó, hogy a lány nem tudott hovatartozásáról, így nem lehetett neki beszélni… Claire ugyanis gyermekkora óta tisztában volt azzal, hogy ő egy nagyhatalmú boszorkány, akiből nem sok maradt a világon. Ám ahelyett, hogy kiképezték volna, hogy képes legyen vigyázni magára, inkább mindenki meghagyta egy buta kislánynak.

Kellan pedig ahhoz képest, hogy démon volt, kifejezetten cuki férfi főszereplő volt, igazi szőke herceg fehér lovon. Számomra egy kicsit hiteltelen volt kettejük románca, nem igazán éreztem az átmenetet, a folyamatot, mely során ilyen vad és szenvedélyes kapcsolat kialakulhat. Kellant még megértem, de Claire…A végén a csatajelenet nagyon izgalmas volt, örömmel faltam az oldalakat. Alig várom, hogy a következő részt is a kezembe tarthassam!


Értékelésem: Összességében egy kifejezetten izgalmas történet, rengeteg apró hibával, melyen igyekeztem átsiklani. A mellékszereplők nagy kedvenceimmé nőtték ki magukat. Ellenben a főszereplő, Claire elég idegesítő tudott lenni. Nem unatkoztam rajta és kíváncsi vagyok a folytatásra
.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.