2020. május 20., szerda

Ilsa Madden-Mills - Balhés brit

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Oldalak száma: 320

Eredeti cím: Dirty English

Kiadás éve: 2020

Sorozat: Azok a csodálatos angolok 1.


Fülszöveg: Három dolgot érdemes tudni Elizabeth Bennettről: vág az esze, mint a borotva, mindig ő irányít, és a saját, gondosan megszerkesztett szabályai szerint él. Kemény lecke árán tanulta meg, hogy akiket a legjobban szeretünk, végül mindig fájdalmat okoznak. Aztán találkozik Declan Bayjel. Egy tetovált, brit illegális bunyóssal, az egyetem rosszfiújával, akit messze el kéne kerülnie. De amikor a srác a segítségére siet egy rosszul elsült egyetemi bulin, minden szabály mehet a kukába, amit Elizabeth addig a szerelemben és a szexben követett. A lány egyetlen éjszakára féktelen szenvedéllyel ajándékozza meg Declant, de ő ennél többet akar. Arról álmodik, hogy ez a sebezhető lány, akitől csak egy papírvékony fal választja el, örökké az övé lesz.






2-Week MMA Fighter & Boxer Diet Plan | Onnit AcademyElég meglepő és sokkoló módon kezdődött a Balhés brit. Főszereplőnk Elizabeth Bennett kótyagos és fájdalmai vannak. Szegény lány kénytelen arra ráébredni, hogy az előző éjszaka olyan dolgokat műveltek vele, melyet senkinek nem kívánok. Bedrogozták, majd megerőszakolták. Ráadásul nem is egy ismeretlen tette, hanem egy olyan ember, akiben Elizabeth nemcsak megbízott, de még szerette is. Ezután pedig elterjed az iskolában egy pletyka, így mindenki egy ribancnak titulálja a lányt. Elizabeth mély sebeket kapott, így ezek után nem bízik a férfiakban, csak egyéjszakás kalandokban hajlandó részt venni.
Egy egyetemi bulin hozza össze az élet Declan-nel, aki amellett, hogy szexi brit, egy bunyós, nagyon érzékenynek és kedvesnek is tűnik. Elizabeth és Declan ezután folyton összefutnak, megvédik a másikat, és természetesen érzések is alakulnak ki kettejük közt.

Őszintén szólva üdítően hatott rám ez a könyv. Már eleve az első pár fejezet nagy hatással volt rám, megfogott. A Balhés brit egy igazán olvasmányos könyv volt, amit együltőmben el is olvastam. Ilsa stílusát is kifejezetten szerettem. Kellő mennyiségben kaptunk tőle szarkazmust, humort. Illetve arra is nagy hangsúlyt fektetett az író, hogy szereplőink eleget legyenek együtt.

In the Studio with Another FeatherNagyon tetszettek a karakterek, illetve a kapcsolataik. Elizabeth egy többszörösen sérült lány volt, aki az árnyaival még mindig azon a bizonyos éjszakán ragadt. S bár mindent megtett, hogy túl tegye magát a megaláztatáson, egyszerűen képtelen volt kiszabadulni saját börtönéből. Ilsa azonban nem hagyta magára a lányt, s két igazán jó barátot állított az oldalára. Jó volt efféle igazán szoros és mély barátságról olvasni. És persze ott van még Declan, akinek ugyanúgy rengeteg bánat jutott ki. Anyja halála, apjával való kapcsolata szintén elég mélyen érintették a fiút. Mégis egy kifejezetten pozitív karakter volt, aki önerejéből kívánta megvalósítania az álmait, miszerint küzdősportot tanítson embereknek a saját klubjában. Declan ikertestvére Dax pedig egy külön színfoltnak bizonyult. Van egy olyan érzésem, hogy a sorozat többi részében ő is kiemelt szerepet fog majd kapni.

flirt #loveAmi a romantikus jeleneteket illeti, nem lehet okom a panaszra. Declan és Elizabeth kapcsolata ugyanis amilyen gyorsasággal, hirtelenséggel beindult, pont annyira lelassított utána. S bár mind a ketten rettentően vágytak a másikra, tiszteletből, szeretetből és figyelmességből is vártak a megfelelő pillanatra. Külön tetszett amikor Declan-nel csak összebújtak. Annyira cukik voltak! 😊 Persze kettejük kapcsolata közel sem nevezhető egyszerűnek. Kellő feszültség és bonyodalom keveredett bele, hiszen Elizabeth félt kapcsolatot kezdeni. Plusz Declan bunyói sem hatottak valami fényesen a megítélésére. Teljesen a múlt árnyai sem merültek feledésbe. Elizabethnek újfent meg kellett birkóznia azokkal a sérelmekkel, amik 2 évvel ezelőtt érték.

Insect : DragonflyA kötet végén nem szűkölködtünk az izgalmakból sem. De hát minden jó, ha a vége jó. Mosollyal az arcomon voltam képes letenni Ilsa könyvét és kíváncsian várom, hogy a jövőben mit olvashatunk majd tőle. Nagyon ajánlom!

Értékelésem: Összességében ez egy olyan történet volt, ami egyszerre volt humoros és komoly. A karakterek jól kidolgozottak, a főszereplők pedig tele vannak sérelmekkel. Ám amikor egymásra találnak, elkezdenek begyógyulni a sebeik. Eleinte aranyos a végén pedig már fülledt romantikus szál futott a könyvben. Szívesen olvastam és várom Ilsa következő alkotását. Ajánlom!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.