2020. május 18., hétfő

Rachel Van Dyken - A csábítás szabályai


Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Oldalak száma: 340

Eredeti cím: The Matchmaker’s Playbook
Kiadás éve: 2018

Sorozat: Szárnysegéd Bt. 1.
Fülszöveg: Miután egy baleset véget vet profi sportolói karrierjének, Ian Hunter visszatér az egyetemre – és készen áll arra, hogy egy újfajta játékban vegyen részt. Az ő agyából pattan ki a Szárnysegéd Bt. gondolata, ami, szájról szájra terjedő sikeres és titokzatos szerelmi tanácsadó szolgáltatást nyújt a szerelemre éhes lányoknak. Amikor Blake Olson jelentkezik, hogy igénybe vegye a Szárnysegéd Bt. szolgáltatásait, Ian megismeri minden idők legreménytelenebb ügyfelét.
A slampos sportruhákban és tangapapucsban pompázó Blake-nek csodára van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a kiszemeltjét. Csak egy profi randiguruval van rá esélye. Ian tudja, hogy a tanácsai és az átváltoztató munkája nyomán Blake is sikerrel járhat. Ám ahogy a lány lassan átváltozik, Ian rájön, hogy komoly veszély fenyegeti az első számú alapszabályát… Ne ess bele az ügyfélbe!






Véleményem: Rachel Van Dyken tollából előszőr az Egyetlent olvastam, ami igencsak mély nyomott hagyott bennem. Egyszerre éreztem üdítőnek, viccesnek és komolynak, így természetesen kíváncsian vártam a többi kötetét is. Lássuk, milyen is volt A csábítás szabályai!

Viszonylag gyorsan belemerültünk Rachel Szárnysegéd Bt.-jének történetébe. Adott számunkra egy szexi ex-sportoló, Ian Hunter, aki egy tragikus balesetből kifolyólag kénytelen abbahagyni a focit, s más értelmet keresnie az életének. Ian és barátja, Lex, együtt kezdenek bele a Szárnysegéd Bt.-be, mely vállalkozásuk célja nem más, minthogy segítsenek a magányos szíveknek meghódítani a választottjukat. Itt kerül a képbe a fiús főszereplőnőnk, Blake, aki már évek óta bele van esve egy gyerekkori jóbarátjába, olyannyira, hogy még az egyetemre is képes volt követni őt. Blake beköltözik Ian legjobb barátjának otthonába, ahol először találkoznak. Ám ezután ügyfél-mentorként is szembe kerülnek egymással. 

Őszintén szólva nekem nagyon tetszett az a könyv. Már az első fejezet is megvett magának. Óriási nagy pozitívum volt, hogy a kötetet Ian, azaz a férfifőszereplő szemeink keresztül követhettük végig. Nekem, mint nőnek, pedig nincs is érdekesebb annál, minthogy egy férfi szemein keresztül láthassam a történetet.

A szereplőket illetően sem lehet okom a panaszra. Ian személyében ugyanis egy kifejezetten szexi, érzékeny, humoros igazi álompasit kaphattunk, akinek persze jól felvágták a nyelvét, akkora egóval, hogy épphogy befér vele az ajtón. Mellé társult még Lex és Gaby, akik folyton csak veszekedtek egymással. Gaby karaktere mellesleg iszonyat imádnivaló volt, illetve az Ian és Gaby közti kötelék, ahogy bántak egymással, mindig mosolyt csalt az arcomra. Pont ezért külön örülök, hogy a sorozat következő könyvében Gaby és Lex karaktere és kapcsolata kap majd kiemelt szerepet. És persze ott van még nekünk Blake is, aki egy igazi fiús lány. Nem esik hanyatt Ian-től (ez vezetett ahhoz, hogy Ian meg akarja szerezni…), határozott jellem, akire nagy hatással van a múltja.

Amit igazán fontosnak tartok kiemelni az az, ahogy a romantikus szál futott. Külön örülök annak, hogy szép lassan épült fel karaktereink között a romantikus kapcsolat. Végig követhettük a folyamatot, így tényleg elhittem, hogy egymásba szerettek. Nem sok dolog van, amit jobban gyűlölök annál, hogy az egyik fejezettben utálják/nem is ismerik egymást a következő fejezetben pedig meghalnának egymásért a szereplők. Szerencsére ilyen probléma nem volt A csábítás szabályaiban. Sőt! A kamuranditól a kamucsókig (amik amúgy eléggé igaziak voltak), minden volt. És Rubinpöttyösként erotikus jeleneteket is kaptunk a végére.

Persze mint minden könyvből, úgy ebből sem maradhatott el a bonyodalom, a feszültség. Amikor azt hinnénk, hogy most már minden rendben lesz, s szereplőink ellovagolnak együtt a naplementébe, írónk csavart egyet a történéseken. Amolyan várható és el is várt feszültség volt ez. De nem lehet okom a panaszra, hisz minden jó, ha a vége jó.
😊
 
Értékelésem: Alapvetően nagyon tetszett az alapsztori, valamint annak megvalósulása is. Rachel ebben a kötetében is hozta azt a stílust, ami nekem annyira megtetszett az Egyetlen-ben. Humoros, szarkasztikus, mégis romantikus történetet kaphattunk. Öröm volt olvasni, mindenkinek nagyon ajánlom!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.