2015. március 19., csütörtök

Jennifer E. Smith - Milyen is a boldogság?

Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma: 440

Eredeti cím: This is what Happy looks like


Kiadás éve: 2013



Fülszöveg: Két idegen, Graham Larkin és Ellie ONeill akkor ismerkednek meg legalábbis virtuálisan , amikor Graham véletlenül e-mailt küld Ellie-nek kedvenc háziállatáról, Wilburről. A két tizenhét éves fiatal e-mailezni kezd egymással, bár az ország átellenes felén élnek, és még egymás keresztnevét sem tudják.Szellemes és feledhetetlen levelezésükben Graham és Ellie feltárják egymás előtt az életüket, reményeiket és félelmeiket. De mindent azért nem osztanak meg a másikkal: Graham nem tud Ellie családjának titkáról, Ellie-nek pedig fogalma sincs, hogy Graham a rivaldafényben él.Miután Graham kihasználja a lehetőséget, hogy elutazhasson Ellie otthonába, a maine-i Henley városkájába, netes kapcsolatuk végre valóban személyessé válik. De lehet egy pár két ennyire különböző hátterű fiatalból úgy, hogy minden ellenük szól? 



Véleményem: Régóta terveztem, hogy elolvasom ezt a könyvet. Azt kell, hogy mondjam, valahogy rosszra számítottam, holott egy igazán jó történettel találtam magam szembe. Persze azt hozzá kell tenni, hogy a regény a romantikus alkatoknak fog igazán tetszeni. De, mivel én most kifejezetten egy könnyed YA kötetet akartam olvasni, nem csalódtam! Na lássuk, hogy vajon mi is tetszett nekem ebben a kötetben! :P

A események egy levelezés keretein belül indulnak. Két ismeretlen a véletlennek köszönhetően levelezésbe kezdenek, és a végén mindketten jobban ismerik egymást, mint bárki mást a világon. Ám egymás kilétéről nem tudnak semmit sem. 
A híres színész Graham Larkin az e-mailezéseknek köszönhetően érzi magát újra normális embernek. Így úgy határozz, hogy ellátogat Henley-be, ahol levelezőtársa lakik. És ott forgatja jelenlegi filmjének bizonyos jeleneteit.
Ellie egy teljesen átlagos lány, aki az anyukájával költözött nemrég a maine-i Henleybe. Próbál normális, feltűnés mentes életet élni, egészen addig, amíg be nem állít hozzá a híres sztár, Graham Larkin. A lány ettől kezdve nem tudja, hogy a szívére, vagy a józan eszére hallgasson e.

A sztori igazán könnyed, majdnem, hogy azt mondanám rá, hogy sablonos. Van egy szegény lány, aki egy gazdag hapsiba szeret bele. Mindenkinek ismerős ez a felállás? De a történet nem áll meg ennyinél. Egy jóval teljesebb, érzelem dúsabb, komplikáltabb helyzetet sikerült ugyanis kialakítania Jennifernek. Ezeknek az apróságoknak köszönhetően vált élményé a Milyen is a boldogság olvasása.
Nem tudom, hogy miért, de nekem kifejezetten tetszik, amikor a könyv nívós része nemcsak a romantikáról, hanem ennél sokallta mélyebb momentumokról  szól, ha van valami komolyabb jelentése a kötetnek. Jennifer is élt azzal a lehetőségével, hogy egy csonka családot írjon a regényébe. Persze, mint tudjuk Ellie egy politikus zabigyereke, így a lány próbál nem a rivaldafénybe kerülni. Számomra kifejezetten érdekes volt egy ilyen problémákkal küzdő, nem sokkal idősebb lány fejébe látni. Volt benne valami igazán imponáló. 
A regény E/3 személyű írásmódjában, mind Graham, mind Ellie fejében vájkálhatunk. Oké, nem mondom, hogy nem Graham volt a kedvenc szereplőm. Bár, hogy őszinte legyek, nem igazán tudom elképzelni, hogy egy híres színész, ilyen természettel, ilyen hozzáállással bármire is vigye az életben. Ez a része kissé hiteltelen volt a számomra. Azonban kárpótolt az, hogy a sztársággal járó előnyöket, és leginkább a hátrányokat megmutatta nekem Jennifer. Egy biztos, soha nem akarok híres lenni!
A könyv legnagyobb részét természetesen a romantika és a távkapcsolat folyamatosan fennálló kérdése tette ki. Nekem nem igazán voltak elegek, kifejezőek, teljesek, valóságosak a romantikus jelenetek. Ráadásul Graham annyira kis nyuszi volt mindvégig! Egyszer állt volna igazán a sarkára! >-< Szóval a románc lagymatag volt, ennek köszönhető az egy pont levonás, a 4 csillag.
A rengeteg esemény hiánya miatt is történt a levonás, de kárpótolt a karakterek érzelmi zűrzavara, amit egyszerűen szórakoztató volt olvasni! Néha olyan kis bénácskák voltak. A könyv elején lévő levelezések biztosították a legnagyobb szórakozást, és persze azok is voltak a legizgalmasabb részek! :) Maga a levelezés, azonban előhozta a távkapcsolatok kérdését is. Egy igazán korszerű és mai problémát sikerült Jennifernek átalakítania a maga javára. 
A karakterek rendkívül szimpatikusak, hamar megszerethetőek egyéniségüknek köszönhetően. Tetszett, hogy az írónő mindkettejüknek kialakított egy teljes családi, érzelmi hátteret, melynek köszönhetően a szereplők egyre közelebb és közelebb kerültek hozzánk. Amitől még jobban a szívem,be zártam őket, az nem más volt, mint a szorgalmuk, és a szeretetük, amit egymás, és saját családjuk iránt éreztek. Graham ugyan eltávolodott szüleitől, de ezerrel dolgozik rajta, hogy újra egymásra találjon az egész család. Ellie pedig egy igazán makacs, állhatatos, szorgalmas, figyelmes női karakter, aki meg akar dolgozni a saját sikereiért, és nem hajlandó elfogadni semmiféle segítséget sem. A kettejük egymásra találása pedig, hát... cuki, de semmi több.
Mivel csak egy önálló kötet, így a vége végre nem függővég! :) (Az élet apró örömei. :D) Tetszett a befejezése, igazán passzolt a kötetben kialakult már amúgy is könnyed hangvitelhez. A 4 csillagot annak köszönheti a könyv, hogy végig mosolyogva olvastam, és képes volt fenntartani az érdeklődésemet is. Összességében szívesen ültem neki az olvasásának. :)

Értékelésem: Egy igazán könnyed hangvitelű, nyári délutánokra tökéletesen megfelelő olvasmány. Kellően szórakoztató volt, így képes volt fenntartani az érdeklődésemet. Elvétve egy kép poén található a kötetben, ami nekem nagy szívfájdalmam. A karakterek a könyv fénypontjai, rendkívül szimpatikusak, kedvelhetőek. A családi problémákkal tarkított történet, sajnos közel sem volt annyira eseménydús, mint szerettem volna, mégis az érzelmek sokasága tompította bennem a hiányérzetet. A román számomra rendkívül gyöngécske volt, valami sokkal intenzívebb kapcsolat nagyban feldobta volna az összhatást. Mégis mosolyogva olvastam, jól szórakoztam, szívesen olvastam, így tehát megérdemli a 4 csillagot.
Romantikus alkatoknak ajánlom! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.