2015. március 22., vasárnap

Abbi Glines - Te vagy nekem a levegő

Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma: 264

Eredeti cím: Breathe

Kiadás éve: 2014

Sorozat: Sea Breeze 1.

Fülszöveg: A tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állhat az útjába. Felkavaró olvasmány a bestsellereiről híres Abbi Glinestól. Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes, és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője. Amikor a család megérkezik a nyári vakációra, Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere. Ha Sadie egy mindennapi lány lenne ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának, és rendben tartja az otthonukat , akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet. Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de a fiú küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok nem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A nyár végére Jax rájön, Sadie nélkül lélegezni sem képes. Vajon a szerelem legyőzi a két világ közt tátongó szakadékot?



Véleményem: Nagyon megszerettem Abbi Glines stílusát, könnyedségét a Vincet-fiúk sorozata olvasása alatt. És ez a kis Hamupipőkés sztori nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Arról nem is beszélve, hogy a szőke herceg nem más, mint egy rockisten! ;) Szóval gőzerővel, és nem kis elvárásokkal kezdek bele ebbe a kötetbe. Na lássuk, hogy milyen is volt valójában a Te vagy nekem a levegő!

Sadie egy 17 éves lány, egy megbízhatatlan, felelősségképtelen anyával, aki terhes. Így amint véget ér a suli, Sadienek muszáj anyja helyett dolgoznia a közeli kastélyban. A lány takarítónőként a tinivilág legnagyobb ikonjának, a rocksztár Jax Stone-nak kell, hogy dolgozzon. Jax egyből észreveszi a lányt, de Sadienek kisebb gondja is nagyobb annál, hogy egy pöffeszkedő ficsúrral töltse az idejét. De ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, kiderül hogy Jax nem is különbözik annyira az átlagemberektől, mint azt Sadie hitte. Vajon képesek lesznek távol tartani egymást maguktól?

A történet nem túl meglepő módon sablonos, kiszámítható volt. Egy igazi modern Hamupipőkét olvashattunk Abbi Glinesnek köszönhetően, mely a sztárság fogalmát is magába foglalja.
A kötet hamar beindult, és egyből szembesültünk azzal az alapszituációval, mely főszereplőnk életét nehezíti. Egy terhes anya, aki a lazsáláson kívül, semmire nem igen hajlandó. Ez után egymást követték az események, mígnem eljutottunk a könyv fordulópontjához, mikor is Sadie megismeri a rockbálvány, Jaxet.
Igazából egy eseménydús kötetről beszélünk, amit érzelmek hada kísér a kötet végéig. Mégis hiányzott nekem valami belőle. Amit eddig megszoktam Abbitől, a szenvedély, a vágy, a sóvárgás, a fülledtség, most mind porrá lett, és hogy őszinte legyek egy bizonyos pontig nem akartam elhinni, hogy ezt a könyvet tényleg ugyanaz az írónő írta, mint a Vincent-fiúk sorozatot. Bár Abbi nem egy jó tulajdonságát képes volt megtartani ebben a kötetben is. Az őszinteség, a valóság és a nyíltság még mindig jellemezte a szókimondó írónő könyvét. Hogy miért mondom azt hogy szava kimondó? Mert Abbi mindig ragaszkodik a valóság által teremtett korlátokon belül maradni. Sosem írt elszállt dolgokat, csupán azért, mert úgy érdekfeszítőbb történet teljesedhetne ki.
Számomra nagyon érdekes volt egy rocksztár életébe, még ha pillanatokra is, bepillantani. Egyetlen fájdalmam, hogy Abbi ezt a történetet nem váltott szemszögben vetette papírra, hanem csak a főszereplő, Sadie szemszögéből követhettük az eseményeket. De az legalább E/1 személy módban.
A karakterek megformázásával eddig sem volt problémája az írónőnek, és most is alkotott. Minden szereplő a kellő hatást váltotta ki az emberből. Kaptunk ugyanis egy szuper helyes rocksztárt és egy visszafogott, ámbár felelősségteljes leányzót. A kettejük románca nem volt olyan veszélyes, olyan pikáns, mint amire számítottam Abbi első két könyve után. Az az igazság, hogy átlagos, de inkább gyenge volt a romantika. Nem hittem el, hogy tényleg ennyire forrón, ennyire végzetesen szeretik egymást. Legtöbbször erőltetettnek, természetellenesnek érzetem a kettejük közt váltott beszélgetéseket. Egyetlen mentsváram Marcus volt, aki egy kivételesen aranyos pasi. Abbi próbálta bonyolítani a románc szálat azzal, hogy egy szerelmi háromszöget varázsol a számunkra, de hogy őszinte legyek, ez a része is gyengén sikerült.
A sztársággal való életet sem ismerhettük meg valami behatóan. Hiányoltam, hogy legalább egyszer sem olvashattunk el egy koncertről adott képet, vagy egy after party körülményeibe nyertünk volna belátást. Bármi, aminek köze van a sztárokhoz, sokat dobott volna a könyv értékén.
A hangulat mondhatni, végig a padlón van, köszönhetően Sadie amúgy sem túl vidám életének. Újabb problémám akadt, és ez utal az, hogy mennyire elenyésző, vagy szinte semmi vicc, humor elemek nem voltak fellelhetőek a kötetben. Pedig egy-két jó vicc sokat számított volna. Helyette néha egy kis szarkazmussal vigasztalódhattunk.
A kötet igazából egy teljesen átlagos romantikus regény. Nyári délutánokra tökéletesen megfelel. Senki nem várjon tőle többet, minthogy ez egy tinikönyv. Bár feszeget némi komolyabb témát, de ettől eltekintve, egy könnyed, kicsit izgalmas könyv. 
A vége Hál' Istennek nem függővég, bár jól tudjuk, hogy még lesz része ennek a sorozatnak. Őszintén mondom, hogy nem tudom, hogy mit lehet még ebből kihozni, de nagyon kíváncsi leszek rá. Igazából nem egy túl jó könyv, de kellőképpen szórakoztatott, és szívesen, mosolyogva ültem neki az olvasásának.

Értékelésem: Egy kicsit csalódott vagyok, hiszen Abbi Glines előző két könyvéhez hasonló regényre számítottam, de nagyon nem azt kaptam. Hiányzott belőle az érzelem, a vágy, a fülledt és, a sóvárgás, lényegében minden, ami eddig Abbit jellemezte. A történet sablonos, de ettől függetlenül aranyos és szórakoztató. Boncolgat néhány komolyabb témát is, de nem kel semmi eget rengetőre számítani. Ez egy romantikus tini könyv, semmi több. Fájdalmam, hogy hiányzott belőle a humor, a sztárok életéről alkotott elképzelés. Nem egy többször olvasós könyv, de szívesen olvastam.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.