2019. augusztus 29., csütörtök

Elle Kennedy - A baklövés

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Oldalak száma: 350

Eredeti cím: The Mistake

Kiadás éve: 2019

Sorozat: Off-Campus 2.


Fülszöveg: Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépés miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt. De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát… 
A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende, csendes kislány, akit Logan annak idején megismert. Ha a srác azt hiszi, hogy ő is engedelmesen hanyatt vágódik neki, mint a többi csaj, hát nagyon téved. Ha vissza akarja kapni, küzdjön meg érte! Ezúttal Grace veszi kezébe az irányítást… és nem lesz szívbajos.





Véleményem: Nem is olyan régen olvastam a Royal család sorozatot, amit Elle Kennedy és Erin Watt tollából származik. Bár engem elvesztett az a sorozat, az írónőket nem írtam le örökre. Egy gyenge pillanatomban vettem a kezembe az The Deal – Az üzlet című könyvet, ami pont olyan fantasztikus volt, mint a Papír hercegnő, a Royal család sorozatának első része. Ezen felbátorodva vettem a kezembe az Off-Campus második részét. Kíváncsian várom, hogy vajon mivel rukkol elő Elle ebben a kötetben!


Aminek nagyon örültem, hogy visszakaptuk az első részben már megismert szereplőket. Kaptunk egy-két elszórt információ morzsát arról, hogy az előző rész szerelmeseinek, hogyan alakul a kapcsolata, meg úgy általában az életük. Ám itt Loganné, Az üzletben megismert mellékszereplőé lett a főszerep.

 A történetről általában annyit, hogy Logan, a mi férfiszereplőnk szét van csúszva, ugyanis nagyon szerelmes Hannahba, a legjobb barátjának a barátnőjébe. Ez éppen elegendő okot biztosít számára, hogy gyűlölje önmagát. Emiatt rendszeresen bulizik, iszik, és nőzik. Egy hét alatt több lány szoknyája alá néz be, mint ahány nap van egy hétben. Egy véletlen folytán találkozik Gracel, aki egy kicsit magának való, mégis szószátyár lány. Ám első találkozásukat, újabb és újabb követi…

Már az első részben is nagyon bírtam Logant. Tetszett a laza csávó imidzse. Ám ebben a kötetben egy egészen más oldaláról ismerhettük meg. Egy olyan oldala mutatkozott meg, mely másra sem vágyik, mint tiszteletre, szeretetre, közelségre és melegségre. Láthattuk a sötét múltját, az apját ahogy szétcsúszik, és Logant ahogy kezeli ezt. Látjuk a gyenge, félelemmel, vívódással teli oldalát is, ami igazán valóssá, közelivé tette számomra őt.
 Emellett ott van Grace, aki nem egy tipikus karakter. Egy visszafogott lány, mégis sokszor nyílt. Szégyenlős, mégis játszik könnyedséggel csinált olyan dolgokat, amiken minden olvasó meglepődne. Számomra nagyon szimpatikus és üde jellem volt, akivel nem találkozni minden könyvben. Bonyolult háttere nem nyomta rá a bélyeget az életére, sőt boldogon élt mindezek ellenére is. Az egyetlen, amit nem értek az az, hogy egy ilyen friss embernek hogyhogy csak egy barátja van?

Kettejük között működött rendesen a kémia is. Nem kellett csalódnom Ellében, bár igazából ehhez hasonló félelmeim nem is voltak. Elle ugyanis a The Deal – Az üzlet már bebizonyította, hogy milyen jól is ír. Karaktereink között parázslott a levegő. Nem egy pirongató jelenettel néztünk szembe. Mégis elsősorban az érzelmi rész volt az, ami dominált. Logan udvarlása az, hogy hogyan békíti meg Gracet, hogy mit meg nem tesz azért, hogy a lány beadja neki a derekát, és a barátnőjévé váljon.

 Mindezek mellett humorosnak is mondanám a könyvet. Nem egyszer hangosan nevettem a kialakult helyzeteken, vagy éppen párbeszédeken. Logan barátai, illetve ahogy szivatták egymást a fiúk, rengeteget dobtak a könyv élvezhetőségén. És akkor még Grace listájáról nem is beszéltem, ami úgy ahogy volt vicces és édes is volt egyben.

Bárt volt némi feszültség a történetben, sikerült egy olyan befejezéssel előrukkolnia Ellének, hogy mosolyogva tettem le a könyvet. Amit végül egy 2 évvel későbbi epilógussal is megfejelt, csak hogy teljes legyen az öröm.

Értékelésem: Összességeben nagyon tetszett nekem ez a könyv. A romantikus, illetve vicces jelenetek nagyon egyben voltak. A karakterek mind színesek, különlegesek, akiknek nem csak az erős, hanem elsősorban a gyenge oldaluk lett megmutatva. Olyan karakterek voltak, akik valós problémákkal néznek szembe, amit mindenképpen meg fognak oldani, hisz a család mindennél fontosabb. A befejezés pedig nagyon cukira sikeredett. Mindenkinek melegen ajánlom ezt a könyvet!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.