2019. október 6., vasárnap

Larissa Ione - Csábítás

Kiadó: EGMONT-HUNGARY

Oldalak száma: 440

Eredeti cím: Unbound

Kiadás éve: 2012

Sorozat: Daemonica 1.

Fülszöveg: Tayla, ​a fiatal őrző élete nem áll másból, mint gyilkolásból. A lány feladata, hogy az emberekre támadó démonoktól megtisztítsa New Yorkot, lehetőleg nyom és nagyobb zűr nélkül. Csakhogy Tayla az utóbbi időben nincs jól: furcsa emlékezetkieséses időszakai vannak, és egy vadászat alkalmával lebénul a jobb oldala. A harcban meghal a társa és legjobb barátnője, Tayla pedig egy különös helyre kerül: egy kórházba, amelynek fekete falait mágikus írásjelek borítják.Kezelőorvosa, a jóképű Eidolon az első pillanattól kezdve Tayla különös, erotikus álmainak főszereplőjévé válik, miközben a démon férfinak sem közömbös a lány.
Eidolon fajtája a nők szexuális kihasználásának él, mégis Tayla kedvéért hajlandó lenne alávetnie magát a véres és mindkét fél számára életveszélyes párválasztási szertartásnak – még akkor is, ha minden észérv ennek ellentmond…
Vajon Tayla választ kap-e a múlt kérdéseire? Akarja-e, hogy válaszokat kapjon a férfitól? És mi lesz, ha a jövője olyan fordulatokat tartogat, amelyeket a legvadabb álmaiban sem gondolt volna?





Véleményem: Első démonos könyveim Cassandra Clare jóvoltából az Árnyvadász sorozat volt. Imádtam Cassie történetét, így kíváncsian várom, hogy Larissa Ione mivel fog előrukkolni a Daemonica sorozatban. Lássuk is!

A történetről röviden annyit, hogy főhősnőnk Tayla egy démonvadász, épp egy vadászaton van, amikor megsérül és egy titokzatos kórházban, egy démonkórházban tér magához, ahol egy nagyon szexi orvos látja el a sérüléseit. Egy varázslatnak köszönhetően ő és orvosa között megtörténik az első együttlét is. Ám a vadászok és a démonok esküdt ellenségek, így kettejük között bármiféle kapcsolat ki van zárva. A helyzet azonban csak bonyolódni látszik, amikor is a titokzatos orvos, Eidolon újabb menetre vágyik, hisz incubus démonként főleg, hogy közel van az s’genezis-hez, másra sem tud gondolni, csak arra, hogy Taylával újra együtt legyen.

Egy kicsit ugyan nehezen indult be számomra a könyv, de az egyszer biztos hogy megérte elolvasni. A démonokról és vadászokról szóló történet olyakor sötét, morbid képei megvettek maguknak. A Larissa által megalkotott világ eleinte nagyon fekete-fehérnek tűnt, ám ahogy haladtam a történettel, úgy egyre inkább a szürke zóna rajzolódott ki a szemeim előtt. Külön tetszett, hogy Larissa nem csak a démonokat, hanem az embereket is gonosznak, esendőnek, vagy éppen jónak mutatta. Illetve az is, hogy a démonoknak is voltak szabályaik, tanácsaik, s ha vétettek, őket is ugyanúgy megbüntették. Köztük is létezik a szeretet, a bajtársiasság vagy éppen az önfeláldozás.
I will protect with my life...
„ De mert az emberek alapvetően jónak születtek, akik képesek gonosszá válni, Isten ragaszkodott ahhoz, hogy azonos, de ellentétes gonosz lények szülessenek. A Sátán létrehozott néhány fajt a saját képzelete szerint, másoknál... néhány állat szolgált neki alapul, a többinél pedig az ember.”

A szereplőket is nagyon megszerettem, Tayla és Eidolon mindketten nagyon szimpatikusak voltak. Tayla egy igazi badass karakter, akitől minden férfinak, vadásznak, démonnak félnivalója van. Egy igazán sötét múlttal rendelkező, sokat megélt nő, találkozik azzal a férfival, aki ugyan az ellensége kellene hogy legyen, mégis biztonságban érzi magát Eidolonnal. Eidolon pedig egy igazi, komisz, okos, sármos pasi, khmm… démon. Aki a történet eléjétől kezdve nagyon vonzódik Taylához, és ezt nem is rejti véka alá. Mindent megtesz azért, hogy Taylát életben, biztonságban tartsa, még akkor is, amikor ez nem tűnik a legjobb ötletnek.

Erotikus kötet lévén, a Csábításban nincs hiány fülledt, pironkodtató jelenetekben. Szereplőnk közti testi és szellemi egyesülés egyaránt megtörténik. Larissának sikerült ezeket a jeleneteket hihetően, és persze izgalmasan a lapra vetnie. Persze a szexen kívül sok közös, cuki párbeszéd zajlik karaktereink közt. Amellett, hogy testileg kielégítik egymást, megértik vagy legalábbis megpróbálják megérteni a másikat. Vigasztalják, kitartanak egymás mellett, ha a helyzet úgy hozza.
Amellett, hogy bepillantást nyerhettünk a démonok világába, egy krimiszál is fut a történetben. Miszerint démonok tűnnek el, s amikor előkerül a testük, különféle szervek hiányoznak belőlük. Valakik ugyanis démonszerv kereskedelmet folytatnak, így szereplőinknek ezt az ügyet is fel kell göngyölíteniük.

Egyetlen egy okom van arra, hogy levonjak egy pontot a kötettől. Mégpedig az, hogy az elbeszélés E/3-ban történik, amit nem igazán preferálok. Mindig is az E/1 elbeszélést szerettem, no de nem történhet mindig úgy minden ahogy én szeretném.
A befejezést illetően nem is lehetnék elégedettebb. Olyan véget kaptunk ugyanis, ami meghozta szereplőinknek a boldog véget. Sok mindenen keresztül kellett menniük, ám a legvégén kapunk egy 3 hónnappal későbbi jövőbe bepillantást, ami mosolyt csalt az arcomra.

Értékelésem: Tetszett Larissa démonokról szóló története, a világ, amit felépített és a karakterek, legfőképpen Eidolon. Nem volt hiány szarkazmusból, erotikus, fülledt jelenetekből, titkokból, fantáziadús elképzelésekből, harcjelenetekből. A Csábítás egy olyan könyv, amit megéri elolvasni, mindenkinek ajánlom! ☺





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.