2019. október 13., vasárnap

Whitney G. - Alapos kétely

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Oldalak száma: 382

Eredeti cím: Reasonable Doubt Full Series

Kiadás éve: 2018


Sorozat: önálló regény


Fülszöveg: A farkamnak megvan a maga étvágya – ami nagy és igen sajátos étvágy. Olyan nőt akar, aki szőke, formás és lehetőleg nem egy kibaszott hazudozó. (Hogy miért, az egy külön sztori.) Menő ügyvédként nincs vesztegetni való időm párkapcsolatra, ezért névtelen csevegéssel és interneten megismert nőkkel elégítem ki az igényeimet. A szabályok egyszerűek: egy vacsora, egy éjszaka, zéró ismétlés. Ez csak alkalmi szex. Nem több, nem kevesebb. Legalábbis így volt egészen Alyssáig. Ő egy 27 éves ügyvédnő, könyvgyűjtő és állítása szerint a legkevésbé sem vonzó. Elvileg jogi tanácsokat adtam neki késő esténként, és rábízhattam a heti kalandjaim részleteit. De aztán bejött a cégemhez egy interjúra. Egy hallgatóknak kiírt gyakornoki pozícióra… És rohadtul megváltozott minden.





Az alapsztoriról annyit, hogy adott számunkra egy szexi férfiszereplő, Andrew, aki ügyvédként dolgozik. Nincs egy normális kapcsolata sem, de persze az igényeit ki kell elégítenie, ezért randioldalakon cserkészi be a nőket. Egy szabálya van, miszerint egy éjszakát tölt velük, nincs ismétlés. Az ügyvédeknek fenntartott oldalon találkozik előszőr Allysával, aki különféle kérdéseket tesz fel neki a szakmával kapcsolatban. Kialakul köztük egy kötelék, barátokká válnak. Ám Allysa, avagy rendes nevén Aubrey még nem ügyvéd, ahogy állította. A házi feladataihoz kért segítséget Andrewtól. Ám a hazudozás kettejük közt véget ér, amikor Aubrey gyakornoknak jelentkezik Andrew cégéhez…

Valami könnyed, mégis izgalmas könyvet akartam olvasni, ami félig meddig sikerült is. Izgalmas történet volt azt Alapos kétely. Szinte az első oldalakban beszippantott. Tetszett Andrew karaktere, hozzáállása a dolgokhoz. Igazi sármos, szexi csávó, akitől bármelyik nőnek lecsúszik a bugyija, és persze ezt nagyon jól tudja magáról. Alig vártam, hogy kiderüljön a múltja. Már a kötet legelején rengeteg utalás, jel volt arra, hogy valami szörnyűség történt vele, ami ilyenné tette őt. Teljesen elzárkózik a kapcsolatoktól, az érzésektől, csak állatias ösztönei kielégítésével foglalkozik, na meg a munkájával.

Ám sötét múltjára, a titkokra jó sokat kellett várnunk. Ettől függetlenül folyamatosan kaptunk róla információmorzsákat, amiből azért össze lehetet rakni a képet. Külön tetszett, hogy egy-egy fejezet erejéig visszacsöppenhettünk a hat évvel ezelőtti történésekbe. Láthattuk, hogy hogyan élt, végig követhettük a változását.

A női főszereplőt viszont nagyon ellentmondásosnak találtam. Aubrey ugyanis van, amikor kiáll magáért, úgy ahogy azt kell. Ő egy balerina, és a balett az álma. A New Yorki társulat táncosa akar lenni, az ügyvédi pályát pedig a szülei nyomása miatt kezdi el. Bármit is mondanak neki, nem, hajlandó feladni az álmait, küzd értük. És ekkor jön be a képbe Andrew. Andrew, aki akárhogy is nézzük egy nagyon parancsolgató, uralkodó személyiség, aki akkor elégedett, amikor minden úgy történik, ahogy ő azt a fejében megálmodta. Ennél fogva Aubrey érzései, vágyai rettentően el lettek nyomva. Persze, szerelmes ember mindent megbocsát.  De szerencsére nem viselt el mindent szó nélkül. Számára is eljött az a pont, amikor már nem tudta tovább tolerálni a férfi hülyeségeit, bipoláris hajlamait. Külön tetszett a történet azon része, amikor haragban voltak, hónapokig nem látták egymást. Legalább volt ideje a férfinak végig gondolni a tetteit, az érzéseit, és egy kicsit pedálozhatott is.

 Alapvetően meg voltam elégedve az Alapos kétellyel. Nem mondom, hogy egy világmegváltó könyv, de amíg olvastam, nagyon jól szórakoztam rajta. Whitney G. stílusa, a borúság és feszültség, ami áradt a könyvből, egyedivé tették a történetet. Ezenkívül az író szarkazmusa is sokat dobott a könyvön. A leglényegesebb pont pedig az, hogy váltott szemszögben íródott.
Erotikus kötet lévén nincs hiány forró, szexi jelenetekből sem. A szereplőink közti kapcsolat elsősorban a testi vágyakon alapul, ám ahogy haladunk előre a történetben, úgy ez fokozatosan megváltozik. Elkezdenek beszélgetni egymással, olyan dolgokat osztanak meg a másikkal, amit senki mással sem.  De ez nem az a cuki romantikus kötet…
A történet végét illetően nem lehet okom a panaszra. Kapunk egy habos babos cuki véget, ami megmutatja számunkra a hat évvel későbbi történéseket. Minden jó, ha a vége jó!

Értékelésem: Azt kaptam ettől a történettől, amit vártam. Erotikát, titkokat, rejtélyt, feszültséget. A karakterek kedvelhetőek, bár mindketten furcsák egy kicsit. Tetszett a váltott szemszöges elbeszélés, illetve az is hogy Andrew múltjába folyton bepillantást nyerhettünk. Whitney G. stílusa és szarkazmusa is megfogott. Kíváncsian várom, hogy még milyen könyveket olvashatok majd az írótól. Ajánlom!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.