2019. november 16., szombat

L. J. Shen - Sparrow

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Oldalak száma: 400

Eredeti cím: Sparrow

Kiadás éve: 2019

Sorozat: önálló kötet

Fülszöveg: 

Troy ​Brennan 
A név, amit mindenki ismer Dél-Bostonban. Egy néhai maffiózó fia. A jeges kék szemű szívrabló. A „lerendező”, aki ebben a városban bárkit simán magasba emel vagy porba tipor. Ja, és egyébként az újdonsült férjem.


Sparrow Raynes
Ez meg én volnék. A kutya sem bírta megjegyezni a nevemet, amíg Troy be nem csörtetett az életembe. Aztán kalitkába zárt. Foglyul ejtett. És kiiktatott minden lehetőséget, hogy elmenekülhessek onnét, ahol fölcseperedtünk. Úgy is mondhatnám, hogy Troy Brennan megnyirbálta a szárnyaimat. Vannak álmaim, méghozzá merészek, de kétlem, hogy valaha is engedi valóra váltanom őket. Fogalmam sincs, miért döntött úgy, hogy feleségül vesz. Azt azonban tudom, hogy ha kiakasztom ezt a pasast, annak nem lesz jó vége. De nem ám.







Véleményem: Ebben az évben már olvastam egy maffiózóról szóló könyvet, ami vegyes szájízt hagyott maga után. Az El Diablo ugyanis valahol tetszett, hisz egy nem mindennapi témát boncolgatott, és egy szintén nem mindennapi stílusban írt kötet volt. Ám olykor annyira elborzasztott az a történet, hogy nem is voltam benne biztos, hogy végig fogom olvasni. L.J.Shen könyvéről ez azonban nem volt elmondható.

Fantasy | Magical | Fairytale | Surreal | Enchanting | Mystical | Myths | Legends | Stories | Dreams | Adventures |Az alapsztoriról annyit, hogy adott számunkra egy kifejezetten átlagos szürke kisegér, aki ugyan már 22 éves, mégsem jutott el az életben addig, mint kortársai. Még sosem volt pasija, a szexről nem is beszélve. Ám egyik hétről a másikra a környék leghírhedtebb maffiózójához, Troy Brennanhez kell hozzámennie, akit eddig csak hírről ismert. Főszereplőnőnk, Sparrow próbál alkalmazkodni a kialakult helyzethez, túlélni.

Az első fejezetben egyből belecsöppenünk szereplőink esküvőjébe. Az író felvázolja a kettejük között kialakult kapcsolatot, illetve nem kevés információval látt el minket Troyról. Szinte az első fejezet beszippantott, és izgultam Sparrowért, hisz nem lehetett tudni, hogy vajon Troy hírneve valóságon alapszik-e, és hogy nem fogja bántani a lányt.

Who doesn't love a sparkly wedding shoe for brides? Better than Jimmy Choo and Badgley Mishka according to our #realbrides, the Bella Belle Florence ivory wedding heel is a best seller, comfortable, has glittering white crystals and beads, and has a ballerina ankle tie strap. Photography by Jeremy Chou, Mandy FordA szereplőkkel is teljesen meg voltam elégedve. Sparrow egy igazán tűzről pattant leányzónak bizonyult. Kifejezetten tudtam értékelni, hogy nem egyből nagyszájú, hanem amíg ki nem ismeri férjét, addig óvatosan viselkedett vele, hisz drága ahhoz élete, hogy egy-két beszólástól elveszítse. Ám miután kitapasztalta Troy személyiségét, meggyőződött arról, hogy a férfi nem bántja, öröm volt olvasni a kettejük közt kialakult párbeszédeket. Mindkettőjüknek fel volt vágva a nyelve. Szócsatáik sokat lendítettek a történeten. Gondolom nem árulok el senkinek avval semmi meglepőt, hogy Sparrow harciassága imponált Troynak, aki eleinte nem sok figyelmet szentelt a lánynak.

blood gun hitmanTroy pedig egy igazi szexi férfi volt, aki szentül meg volt győződve arról, hogy ő maga szarta a spanyolviaszt. A környezete félt tőle, így szinte bármit megtehetett, amit csak akart. A rendőrségen is sok ismerőse akadt, így teljesen bevehetetlen volt. Troy a maga módján megnyerő volt, elvekkel, célokkal. Persze egy kicsit beteg ízlése volt, de nem az a fajta ember, aki ártatlanokat bántana. A kötet során többször bebizonyította, hogy a maga módján néha bűntudatos, és szüksége van valakire, aki mellette áll.

 Az erotikus jelenetek is nagyon rendben voltak. Troy és Sparrow között csak úgy pattogtak a szikrák. Kifejezetten örültem annak, hogy L.J.Shen hagyott egy kis időt párosunknak, míg egymáséi lettek. Az viszont megdöbbentő volt számomra, hogy miután egyszer együtt voltak, mennyire háttérbe szorult a történet ezen szála.

Az EL DIABLO-hoz képest ugyan nem lett annyira részletesen bemutatva a maffiózók világa, mégis sokkal jobban tetszett. Hangulatában is sok eltérés volt. Míg az El Diablótól idegessé, feszültté váltam, addig a Sparrow-ot leginkább az izgalmas jelzővel tudnám illetni. Rengeteg titok volt, amire sokáig csak utalgattak. Alig vártam, hogy mi fog a felszínre kerülni.
Ami a történet végét illeti, nem lehet okom a panaszra. Kaptunk egy nagyon izgalmas „harc” jelenetet, amikoris az összes titokra fény derült, egy-két megakasztó, sokkoló dolog, melyek megváltoztatták a szereplőink viszonyait. A lényeg azonban az, hogy Happy Enddel zárult. 


Értékelésem: Örülök, hogy neki kezdtem ennek a könyvnek. Izgalmas, titokzatos, vérforraló volt. A szereplők fokozatosan kibontakoztak előttünk. Sparrow és Troy közti párbeszédek magukért beszéltek, jól szórakoztam rajtuk. Külön örülök neki hogy váltott szemszögben írta L.J.Shen, hisz így mindkét szereplő szemein láthattuk a történéseket. Nagyon ajánlom! 😉




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.