2019. november 20., szerda

Nalini Singh - Angyalvér

Kiadó: EGMONT DARK

Oldalak száma: 440

Eredeti cím: Angel's Blood

Kiadás éve: 2010

Sorozat: Angyali vadász 1.

Fülszöveg: A vámpírvadász Elena Deveraux a legjobb a szakmában – de egyáltalán nem biztos benne, hogy akár így is túléli legújabb megbízatását. Megbízója, a világot irányító arkangyalok egyike, Raphael fenyegetően vonzó, de az évezredes hatalom kegyetlenné tette. Elena tehát nem hibázhat, ha kedves az élete – még akkor sem, ha lehetetlen feladatot kell megoldania. Még ha a vadászatot meg is ússza ép bőrrel, lehet, hogy az arkangyal csábító hatalmának nem tud ellenállni. Márpedig, ha az angyalok játszani kezdenek, gyakran megtörik halandó játékszereiket…






Woah! BadassA sztoriról röviden annyit, hogy adott számunkra egy vámpírvadász kisasszony, név szerint Elena, akit a New Yorki arkangyal, Rafael egy különleges küldetéssel bíz meg. Elenának meg kell találnia egy másik arkangyalt. Ám a nyomozás közben Elena és Rafael sok időt töltenek együtt, sokat veszekednek. Rafael, bár veszélyes és ősöreg a lányhoz képest, mégis van köztük valami.

Összességében nagyon meg voltam elégedve Nalini Singh Angyalvér című kötetével. Kaptunk ugyanis egy olyan világot, melyben az angyaloké a vezető szerep, ők azok, akik irányítják, méghozzá nyíltan az emberi világot. Az ő csatlósaik pedig a vámpírok, akik bár vérrel táplálkoznak, nagyrészt megőrizték emberi mivoltuk, persze egy-két kivétel mindig akad. Ebben a világban főhősnőnk egy vámpírvadász, aki lényegében a megszökött vámpírokat juttattja vissza tulajdonosaikhoz, az angyalokhoz.

AMOR ENTRE OS ANJOS | meusite = Quem é você? Com... - #AMOR #ANJOS #è #ENTRE #meusite #OS #Quem #structure #vocêA karaktereket illetően vegyes érzéseim voltak. Rafael nagyon megvett magának, szerettem, hogy néha kegyetlen volt, a történet előrehaladásával azonban megmutatkozott emberi mivolta. A többi angyal kegyetlensége őbenne is ott lakozott, de ő igyekezett a lehető legkevesebb szenvedést okozni másoknak, megvédeni azokat, akik szolgálják. Elenáról már nem voltam ennyire jó véleménnyel. Elena vámpírvadász lévén harcias, bátor és elvileg intelligens is. Nem hagyja, hogy bárki elnyomja, rendelkezzen vele. És ez a tény igaz mindenkire, még Rafaelre az arkangyalra is. Persze ezzel nem is lenne semmi gond, hiszen kell valami, amire felfigyel férfiszereplőnk, valami, ami miatt beleszeret a lányba, mondván, hogy az különleges. Mégis rengetegszer éreztem úgy, hogy Elena tettei inkább ostobák, mint bátrak. Egyes jelenetekben teljesen feleslegesen beszélt vissza, hősködött, így már azt a tényt is csodálom, hogy megérte a kötet végét. Mondjuk főszereplőket ritkán nyírnak ki az írók…

A történet igazából elég gyorsan beindult, s nem is volt hiány cselekményből. Mindig akadt valami újdonság, új helyszín, újabb legyilkolt emberek stb., ami kellően izgalmassá tette a történetet. Részemről szívesen olvastam volna egy kicsivel többet az angyalok kultúrájáról, honnan is jöttek, de érthető, hogy ezekre nem tért még ki az írónő.

A romantikus/erotikus jeleneteket illetően akadt csak hiányom. Bár karaktereink szinte az első találkozásuktól kezdve vonzódtak egymáshoz, kettejük jelenetei (romantikus értelemben vett jelenetei) korlátozott számban álltak csak rendelkezésünkre. Gondolom a következő részekre tartogatja ezeket a jeleneteket Nalini.

Damon & bloodA mellékszereplőket is szeretném megemlíteni, ugyanis akadt egy-kettő, akit nagyon megkedveltem az Angyalvérben, s reményeim szerint lesz még alkalmam olvasni róluk. Dmitri (ki tudja hány száz éves) vámpír nagy kedvencem lett. Imádtam a beszólásait, a feltétlen hűségét, elkötelezettségét. Illum (angyal) szintén nagyon kíváncsivá tett. Volt egy rövid kis történet, melyben az ő életéről meséltek, illetve az ember párjáról, aki évszázadok óta elporladt már. Remélhetőleg rájuk is szán majd pár sort, vagy éppen könyvet Nalini.
Ami a kötet befejezését illeti, nem lehetett okom panaszra. A főgonosz és a főhősök csatája rendkívül izgalmas volt, lerágtam a körmöm is olvasás közben. Aggódtam szereplőinkért, s közel sem voltam meggyőződve arról, hogy mindenki sértetlenül meg fogja úszni. Végül kaptunk egy kis epilógust is, mely előre sejteti a következő rész témáját. Kíváncsian várom, hogy vajon mi fog még majd történni szereplőinkkel.


Cassiel's song.Értékelésem: Nalini Singh Angyalvér című könyve magával ragadott. Szinte le sem tudtam tenni. Tetszett a Nalini által kreált világ, az arkangyalok/angyalok ábrázolása. A karaktereket illetően csak Elena zavart egy kicsit esztelen viselkedésével, a többiekkel nagyon meg voltam elégedve. Szívesen olvastam volna még mélyrehatóbban az angyalokról, kultúrájukról, hogy hogyan is lesznek az angyalok, ám még előttem áll jó pár rész a sorozatból, hogy ezekre választ találjak. Nagyon ajánlom!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.