2020. február 17., hétfő

Alexandra Christo - Egy birodalom végzete


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Oldalak száma: 424


Eredeti cím: To kill a Kingdom

Kiadás éve: 2019

Sorozat: önálló kötet


Fülszöveg: Annyi ​szívet gyűjtöttem be eddig, ahány éves vagyok. Vagyis a hálószobámban összesen tizenhét rejtőzik valahol a homok alatt. Olykor-olykor leások, csak hogy lássam, mind megvannak-e még. Lenn a mélyben, vérben ázva. Megszámlálom őket, és megnyugszom, hogy nem lopták el egyiket sem éjszaka. Azon se lepődnék meg, ha így történne. A szíveknek hatalma van, a magamfajták pedig egy dologra vágynak még az óceánnál is jobban: hatalomra. A HERCEG SZÍVE LENNE AZ IGAZI TRÓFEA! Lira hercegnő egy királyi családból származó szirén, azok közt is a legveszélyesebb. A víz alatti világban nagy tiszteletnek örvend. Már csak egy szív hiányzik a gyűjteményéből – ám azt elhibázza. Anyja, a Tenger Királynője büntetésből átváltoztatja, mégpedig egy olyan lénnyé, amitől a legjobb undorodik: emberré. Elveszi tőle a bűvös szirénénekkel képességét is, és megparancsolja, hogy a téli napfordulóig vigye el neki Elian herceg szívét, különben ember marad örökre. Hiába ő a leghatalmasabb emberi királyság trónörököse, Elian herceg csak az óceánon érzi magát igazán otthon. A szirénvadászat pedig a hivatása. Amikor kiment egy lányt az óceán habjaiból, hamar rájön, hogy ő bizony más, mint aminek először hitte. Az idegen megígéri neki, hogy a segítségére lesz, és együtt fogják megtalálni a módját, hogyan pusztítsák el a sziréneket. De vajon megbízhat a lányban? És vajon hány alkuba kell belemennie Elian hercegnek, mire megszabadítja az embereket a legnagyobb ellenségtől?




 Véleményem: Nagyon szeretem a víz alatti meselényekről szóló történeteket és a klasszikus mesék kicsavart feldolgozásait is. Így nem is volt kérdéses, hogy az Egy birodalom végzete című könyv a polcomon fogja végezni. Na, lássuk is, hogy milyen volt valójában! 

A történetről röviden annyit, hogy adott számunkra egy szirén hercegnő, Líra, akit a Hercegek átkának is hívnak. Minden évben a születésnapján ki kell tépnie egy herceg szívét, ezzel bizonyítva rátermettségét és kegyetlenségét a szirének népe, és az anyja, a szirén királynő előtt. Líra azonban büntetésből kénytelen emberi formában élni, s megszerezni az aranyherceg szívét, hogy kiengesztelje az anyját. 

 Emellett adott számunkra egy aranyherceg, Elian, aki inkább kalózként éli az életét, sziréneket ölve. Elian célja, hogy megszabadítsa a világot a szirénektől, hogy az emberek nyugodtan, békében élhessenek. Ehhez azonban szüksége van egy varázskőre, mely végtelen hatalmat ad használójának. Ekkor találkozik egymással két főszereplőnk. Líra egy véletlen folytán kerül Elian kalózhajójára, ám élve az alkalommal, igyekszik Elian bizalmába férkőzni… 

Pirate Woman - Swordswoman |  ArtStation - Pirate Nation, Shen FeiMit ne mondjak, kifejezetten üdítő élmény volt számomra ez a könyv. Szerettem A kis hableányt is, de ez kenterbe verte azt a sztorit. Már az elején megfogott, amikor Líra szemein keresztül bepillantást nyertem az első gyilkosságába, a szirének kegyetlenségébe, kapcsolataikba. Hamar szimpatizálni kezdtem a mi kis kegyetlen főszereplőnőnkkel. Aztán jött a meglepetés, hogy Elian szemszögéből is olvashattam. Nem egy megszokott herceg karakter volt, hanem annál sokkal rejtélyesebb, veszélyesebb, mégis kegyes, védelmező, szerető ember, aki csak biztonságban szeretné tartani a szeretteit. 

(50) TwitterA könyv hangulata volt az, ami igazán megvett kilóra. Izgalmas, mégis morbid, kegyetlen. Az egészet valami sötétség lengte körül, ami nekem nagyon is megnyerő volt. És persze Alexandra Christo is mindent megtett, hogy főszereplőink szóváltásai is izgalmasak, olykor viccesek legyenek. Öröm volt olvasni a szócsatáikat. 

Igazán lebilincselő, letehetetlen könyv volt, ami csak úgy olvastatta magát. Mindig újabb és újabb kalandok vártak ránk. Hol a tolvajok földjén barangoltunk, hol pedig a kalózok mindennapjaiba nyerhettünk bepillantást. Arról már nem is beszélve, amikor újabb és újabb információkat kaptunk a szirének életéről, Líra múltjáról, kétségeiről, vívódásairól. Külön érdekesnek találtam, a szirének szaporodását is… 

A romantikus szálat illetően kaptunk egy kis ízelítőt, de nem erre helyezte Alexandra a hangsúlyt, amivel személy szerint nekem nem volt semmi gondom, hiszen egy pillanatra sem hagyott minket unatkozni az írónő. 
7,794 отметок «Нравится», 172 комментариев — Gabriella Bujdosó 🇭🇺 (@gabriella.bujdoso) в Instagram: «My version of Elian and Lira from @alexandrachristowrites ‘s ‘To Kill a Kingdom’ novel! The…»A végét megelőzően kaptunk egy igazi, feszültségekkel teli csatajelenetet. Majd’ lerágtam a körmöm, olyan izgalmas volt. A kötet befejezése pedig nem is illhetett volna ennél jobban a történethez. Nagyon remélem, hogy Alexandra többi kötete is meg fog jelenni a nyelvünkön, s lesz még lehetőségem olvasni tőle. Nagyon ajánlom! 

Értékelésem: Összességében ez egy olyan könyv volt, amit szívesen fogok újraolvasni a jövőben, amennyiben némi izgalomra vágyok. A karakterek jól kidolgozottak, nagyon megkedveltem őket. Főszereplőink csípős szóváltásai megfűszerezték a történetet. Sötét, kalandos újragondolása egy mindenki által ismert mesének. Szerettem. Csak ajánlani tudom! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.