2014. január 26., vasárnap

Jennifer Bosworth - Struck ~ Villámtól sújtva


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.

Eredeti cím: Struck

Fordító: Acsai Roland

ISBN: 9789633733462

Megjelent: 2013.12.05


Fülszöveg: Mia Price villámfüggő. Számos villámcsapást túlélt már, de folyamatos vágyával, hogy részesedjen a vihar energiájából, veszélybe sodorja önmagát, és a körülötte élőket.

Los Angeles azon ritka helyek egyike, ahol Mia biztonságban érezheti magát függőségétől, hiszen csak elvétve csap villám a városra. De amikor a várost lerombolja egy földrengés, Mia mennyországa egy csapásra a veszélyek és a káosz aknamezejévé változik. A hajdani tengerparton áthatolhatatlan sátortáborok nőnek. Az összeomlott belváros senkiföldje lesz, ahol éjszakánként egy „kószáló” buli hol az egyik, hol a másik elhagyatott épületet „bérli ki” magának. A bulizókat egy megmagyarázhatatlan erő vonzza pusztulás színhelyére. A katasztrófa után megerősödik két szekta, melyek szemben állnak egymással. De mindkét szekta végítéletről szóló próféciájában Mia Price játssza a főszerepet. Biztosak benne, hogy Mia Price kapcsolatban áll a földrengést kiváltó elektromos viharral, és a közeledő, sokkal pusztítóbb égszakadással-földindulással.Mia Price szeretne megbízni a titokzatos és vonzó Jeremyben, amikor az megígéri, hogy vigyáz rá, de attól tart, a srác nem az, akinek mondja magát. A szenvedély és az energia, ami egymáshoz vonzza őket, a végüket jelentheti. Amikor eljön a végzetes vihar, Miának mindent kockára kell tennie. Szörnyű erejét szabadon engedi, hogy megmentse szeretteit, vagy elveszítsem mindent.

Véleményem: Rettentő nagy izgalommal vártam ezt a könyvet. Nagyon megtetszett a fülszöveg és a Book Trailere is. Először csak megnéztem vagy tizenötször, aztán eldöntöttem, hogy ez a könyv kell nekem.


Amikor végre kihozta nekem a futár, rávetettem magam, mint tyúk a a kukoricaszemre. Hála Istennek nem kellett benne csalódnom. A könyv jól felépített. 4 részre bontották, a vihar napjáig számol vissza, és maga a vihar. Tulajdonképpen az egész regényben négy napról olvashattunk, amik nagyon részletesre és eseménydúsra, izgalmasra sikerült az írónőnek. 
Mia Price a mi kis főszereplőnk villámfüggő. Olyan pozitív pólusai vannak, ami a villámokat magához vonzza. Egy vihar után, ami Los Angelesben történik, minden megváltozik. Teljesen felborul az emberek élete, a gazdasági helyzetek, minden. Mia anyukája a vihar kezdetekor egy földrengésben elveszít egy hozzá közel álló személyt, és ekkor talán az eszét is. 
Két, bizonyos szekta uralja ezek után Los Angelest, a Követők és a Keresők. Mindkét szekta megakarja szerezni magának a lányt, ugyanis Mia azon kívül, hogy villámfüggő, erős Szikra lakozik benne. A lánynak már csak választania kell.
A könyveben nagy szerepet kap a hitt Isten iránt, bár nem teljesen abban a formában, mint kéne. Egy bizonyos Proféta az, aki összeszedi az embereket és buzdítja őket arra, hogy tartsanak vele, hallgassanak rá, mert Ő Isten szolgája, és Ő mindent Isten parancsára tesz. Az ipse megváltónak hiszi magát, és meg akarja tisztítani a világot a romlottságtól és bűntől, mint az árvíz tette Mózes idejében.
Egy hónapos kimaradás után Mia és öccse, Parker visszamennek a suliba, ahol a lány találkozik egy különös fiúval, Jeremyvel, akinek érintése is elég ahhoz, hogy Mia elájuljon, és látomásokat lásson, amiben gyakran ő a főszereplő, ahol egy Torony tetején áll és vörös villámok csapnak bele. 
Természetesen Mia minden erejével azon van, hogy távol tartsa magát és testvérét a világvégétől, ami nem igazán sikerül neki ...
Ugyanis bár Jeremy mindenképpen távol akarja tartani a lányt a két csoportól, Mia túl makacs. Ráadásul az emberek Miát saját családjával akarják sakkban tartani.
A sztori már az első pillanatban megfogott. Különleges volt minden szempontból, hogy villámok kerültek az előtérbe, és nem a megszokott vámpíros történeteket kell bújnom. Jól kidolgozott volt, hogy részekre bontották a történetet ez eddig minden könyvben tetszett. Bár nem volt túlzottan humoros ( nem is illet a könyvhöz) kárpótolt az, hogy nem egy jelenetben Jeremy is szerepelt. Ami meg kell hagyni rendesen feldobta az amúgy elég szomorú történetet.
Mia egy számomra nagyon is szimpatikus és összetett személyiség volt. Egyik pillanatban tele önbizalommal, képes lenne neki menni egy Követőnek is, csak ne bántsa az ártatlanokat. A másik pillanatban pedig azon töpreng, hogy milyen jól néz ki az a pasi, de neki semmi esélye sem lehet nála.

" Soha nem volt még fiúm, és kételkedem benne, hogy valaha is lesz. Szörnyszülöttségem a testemre volt írva, és elképzelhetetlennek tartottam, hogy bárkinek - akármelyik fiúnak - látni engedjem. Persze, jó lett volna valaki, akivel törődhetek ... aki törődik velem. "

Miának a földrengés után nagyon nehéz sorsa volt, hiszen neki kellett vigyáznia, összetartania a családját. Dílerekhez járnia gyógyszerért, amit ráadásul az anyukája kidobott.
Az anyukájáról annyit, hogy bár átéreztem, hogy mit élt át az első vihar idején nekem egy kicsit erőltetettnek tűnt az állapota, hogy semmire nem volt utána képes és azt a nyamvadt sorozatot kellett néznie, amiben természetesen a Próféta rendesen átmosta az agyát és, hogy újra életre kapjon meg kell gyógyíttatnia magát a Prófétával.


Kedvenc szereplőm: Mia, JEREMY <3 ( Egyértelműen Jeremy fogott meg a könyvben, de azért Miát is el tudtam viselni XD)

Kedvenc jelenet : mindegyik amiben Jeremy benne volt :))

Legrosszabb jelenet : Igazából nem volt olyan!

Értékelés : Tetszett az eredetisége. Miát is megkedveltem, szerethető személy volt. A két szekta között vibrálás, és Kószálás is jó, hihető lett. Összességében az írónő nagyon pörgősen ír. Hamar beindultak a történések, nem unatkoztam. :) Az utolsó jelenet ( a tetőn) is fantasztikusan lett megírva, tartottam attól, hogy azt el fogja rontani Jennifer Bosworth.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.