2014. február 16., vasárnap

Cassandra Clare, Maureen Johnson - A szökevény királyné

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma: 56

ISBN: 9789633736838

Kiadás éve: 2013

Bane krónikák 2.


Fülszöveg: Magnus Bane kalandjai. A halhatatlan boszorkánymester, Magnus Bane azon kapja magát, hogy a királyi családot igyekszik kimenteni a francia forradalom borzalmai közül miután egy igencsak jóképű gróf belerángatta a zűrzavarba. Mondani sem kell, a merész szökéshez egy láthatatlan ballonra is...






Véleményem: Az előző rész, hát ... mondhatjuk úgy is, hogy nem fogott meg. Gyenge és Magnus életének szempontjából lényegtelen is volt.
Úgyhogy nem sok kedvel kezdtem neki a második kötet, azaz a A szökevény királyné olvasásához, de szerencsére hamar kiderült, hogy bár ez sem olyan jó, mint a Végzet ereklyéi, vagy a Pokoli szerkezetek, jelentősen jobb lett az első kis novellához képest. Már az eleje is sokkal izgalmasabb, és eseménydúsabb, mint az elsőé.

Ebben a novellában Magnus az 1700- as évek végén Párizsban tartózkodik. Élvezi a divatot és az újdonsáhnak számító légballonokat, amiket persze mindenképpen ki is próbál. De eközben az országban nagyban készül a forradalom, és a királyi család veszélyben van. Egy bizonyos Axel von Fersen gróf felkéri, hogy a varázslatával álcázza és menekítse ki a királyi családot a fogságból. De a kimenekítés napja ugyanarra a napra esik, amikor meg kell jelennie Saint Cloud vámpír bálján.
Kisebb - nagyobb bonyodalmakkal ugyan, de sikerül megmentenie Marie Antoinette - et, a királynőt.De örökre kitiltják Franciaországból.
Ennek a novellának az volt az előnye, hogy egy bizonyos történetet, részletet mesélt el Magnus kalandjaiból. Nem voltak azok a rettenetesen nagy időbeli ugrások, mint az előzőnél. Csak Párizsról, Axelről és a kimenekítésről szólt.
Ugyan nem volt benne semmiféle poén sem, de ettől függetlenül élvezhetőnek bizonyult, pedig én nagyra tudom értékelni azt, hogy ha egy könyv humoros.

Cassandra segítője, társa most Maureen Johson volt, akitől eddig csak egy könyv jelent meg Magyarországon, ami nem mást, mint A Scarlett lakosztály, a Ciceró kiadó jóvoltából. 12- 14 éveseknek szól. Aki szereti Meg Cabot írásait az feltétlen olvassa el, mert nagyon hasonló a stílusuk.


Értékelésem: Ami azt illeti nekem továbbra sem tetszenek Bane krónikái. És ez a novella sem kedveltette meg velem. Bár pozitívumként meg tudnám említeni azt, hogy most nem volt semmi erőltetett szerelmi szál, és nem különálló történeteket, kalandokat kellett olvasnom, hanem egy egész összefüggő darabkát Magnus életéből. Sajnos nem volt humoros, és Magnus sem hozta a formáját, vagy inkább úgy mondom, hogy nem volt lehetősége szúrós kis megjegyzéseket tenni, amit azért hiányoltam.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.