2019. július 21., vasárnap

Rachel Van Dyken - A randiguru szárnysegéde

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Oldalak száma: 356

Eredeti cím: The Matchmaker's Replacement

Kiadás éve: 2019

Soro
zat: Szárnysegéd Bt. 2

Fülszöveg: Lex utálja Gabyt. Gaby utálja Lexet. Legalább kölcsönös az érzés, nem? Lex nem tehet mást, igyekszik túlélni azokat a heteket, amikor kiképezi Gabyt a Szárnysegéd Bt. munkatársává, és kész. Igen ám, de miután elkezdenek együtt dolgozni, majd’ szétveti őket a szexuális feszültség. Lex nem tudja eldönteni, hogy megfojtsa a lányt, vagy felrakja a legközelebbi strapabíró asztalra. Gabynak van egy titka. Egy olyan dolog, amit nemcsak a legjobb barátja, de az ellensége elől is titkol. A határok lassan elmosódnak. Lex egyre kevésbé az a gazfickó, akinek Gaby tartotta, és… kezd valami egészen mássá alakulni az, ami köztük van. Gaby mindig is utálta, hogy kicsit vonzódik Lexhez – egyetlen informatikus hallgatónak sem szabadna ilyen jó testének lennie, és ilyen jól kinéznie szemüvegben –, mert „Lex Luthor” egy gonosz nőfaló. Veszélyes. Gabynak távol kellene tartania magát tőle. Nagyon-nagyon távol… De hát mindig is vonzotta a veszély. Mi van akkor, ha kezdesz beleesni az ellenségedbe?




az eredeti borító
Véleményem: Eddig szinte minden Rachen Van Dyken könyvet elolvastam, ami megjelent, és az írónőt az egyik kedvencemként tartom számon. Így hát nem is volt kérdéses, hogy a Szárnysegéd Bt. második részét is el kell olvasnom, főleg azután, hogy mennyire tetszett nekem az első rész, a Csábítás szabályai.

Nem kellett csalódnom a sorozat második részében sem. Már nagyon vártam ezt a kötetet, miután megtudtam, hogy Lex és Gaby történetéről fog szólni, akiket már a sorozat első részében nagyon megszerettem, s persze már ott is tudtam, hogy emögött a sok veszekedés mögött valójában a gyengéd érzelmek állnak.

Rachel Van Dyken stílusát már az előző könyvekben nagyon megszerettem, és úgy látszik írói képességei egyáltalán nem koptak meg. Egyszerűen olvasmányos, ahogy ír. Olyannyira, hogy sikerült együltő helyében elolvasnom Lex és Gaby történetét

Mindkét karakter megfogott engem már az első kötetben. Egyenesen imádom, amikor karaktereink veszekednek, főleg hogyha ilyen szarkazmussal teszik azt. Főszereplőink közti szóváltások nagyon mulatságosak voltak, öröm volt olvasni A randiguru szárnysegédét.  
Gaby már önmagában egy rettentően szerethető karakter, aki bár csinos, félénk. Ám ha kell lehet rá számítani. Támogatja a szüleit, s hajlandó lenne akár saját életét, jövőjét is feláldozni egy nemesebb cél érdekében. Egy kis haspók, gyors észjárással, fanyar humorral és persze rengeteg vággyal.
Lex pedig a szokásos rosszfiú, akiért döglenek a csajok. Ám egy együttlét alatt is képes matematika egyenleteket megoldani fejben. Egyszerűen bár a szexet szereti, még nem találta meg azt a lányt, akivel tényleg együtt szeretne lenni. Ehhez társul az is, hogy elköteleződési problémái is vannak, ami nagyban a szüleire vezethetők vissza. Egyébiránt egy bunkó paraszt, aki ha megmutatja az igazi arcát, mindenki számára szerethetővé válik. Nagyon bírtam a szövegét, meg hogy mindig képes volt minden helyzetben valami mocskos utalást tenni, ami már-már elképesztő.

A történet alapvetően a négy évvel ezelőtti események felvonultatásával indul, amikor is kialakult kettejük között valamiféle vonzalom, ami Ian apáskodása miatt gyorsan a szőnyeg alá lett söpörve. Ezután a jelen eseményeit követhetjük végig, ahol mindkét karakterben az utállak-szeretlek érzések keverednek. S persze ehhez mérten viselkednek is egymással.

A karakterek közti szenvedély, vonzalom szinte tapintható volt. Kettejük között lezajlott jelenetek hihetőek voltak. A kötet elejétől kezdve szurkoltam nekik, hogy minden jól alakuljon köztük, és pozitív csalódásként tudtam elkönyvelni, hogy Rachel mellőzte a felesleges drámát. Az erotikus jeleneteket illetően sem ért csalódás, bár az igaz, hogy a Csábítás szabályaiban sokkal részletesebb leírásokkal szolgált nekünk Rachel. Ettől függetlenül nagyon tetszett, hogy karaktereink akár még szex közben is képesek voltak önmagukat adni, veszekedni, vagy éppen szívni a másik vérét.

 
Rachel hagyta, hogy újdonsült párosunkban sütkérezhessünk, és sikerült olyan véget adnia a történetnek, amiben nem lehet kivetni valót találni. Eleve kapunk egy boldog véget, ami mosolyt csal az arcunkra, ám a epilógus, ami a 10 hónappal későbbi eseményeket mutatja meg nekünk, tette csak fel igazán az i-re a pontot. Jóleső, meleg érzés kerített a hatalmába az epilógus olvasása alatt. Mindenkinek nagyon ajánlom A randiguru szárnysegédét!

Értékelésem: Szerencsére nem kellett csalódnom Rachel Van Dyken legújabb kötetében. Még mindig szeretem, ahogy Rachel ír, a könnyed, laza, olvasmányos stílusát, amivel egyszerűen megfogja az olvasót. A randiguru szárnysegéde egy szórakoztató, vicces kötet volt, amitől pont az kaptam, amire számítottam. A szenvedély, a karakterek közti vágyódás, az erotikus jelenetek nagyon rendben voltak. Ami pedig a kötet befejezését illeti, nem is lehetnék elégedettebb. Mindenkinek nagyon ajánlom, aki egy jót szeretne nevetni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.