2021. március 8., hétfő

Jeaniene Frost - Második kísértés

 Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Oldalak száma: 336

Eredeti cím: Twice Tempted

Kiadás éve: 2018

Sorozat: Az éjszaka hercege 2.

Fülszöveg: A Sötétség Hercegével randevúzni nem könnyű…Leilát cserbenhagyják a képességei, és már nem tudja, mit tartogat számára a jövő. Ha ez még nem lenne elég, a szeretője, Vlad is távolságtartóan viselkedik vele. Bár Leila csak egy egyszerű halandó, ugyanakkor modern nő is, aki nem tűri az idők végeztéig az elutasítást – főleg attól a sötéten jóképű vámpírtól nem, aki még mindig nem ismeri el, hogy szerelmes belé. A körülmények úgy hozzák, hogy Leila visszatér a karneválosok közé, de beüt a tragédia, és hirtelen egy gyilkos célkeresztjében találja magát, aki közelebb ólálkodik, mint gondolná. Leilának el kell döntenie, kiben bízik: a tüzes vámpírban, aki magasabbra korbácsolja szenvedélye lángját, mint bárki, vagy a megkínzott lovagban, aki több szeretne lenni egyszerű barátnál? A veszély már a közelben jár, és elég egyetlen rossz lépés, hogy Leilát az örök kárhozat várja. Döntenie kell: örök szerelem vagy örök magány.



Az első rész egy kellemes meglepetés volt számomra, így kíváncsian vártam, hogy miképp fog folytatódni Vlad és Leila története. Az első kötet végén szereplőink megküzdöttek Szilágyival, aki a robbanás során életét is vesztette. A robbanásnak köszönhetően azonban Leila elvesztette a képességeit. Vlad és Leila kapcsolata elkezd megváltozni, elhidegülnek a másiktól, míg végül Leila szakít Vladdal és otthagyja. Leilát ezután többször is megpróbálják megölni, és az elsőszámú gyanúsított nem más, mint az exe, Vlad.
 
A Második kísértés az első részhez hasonlóan könnyen, gyorsan olvasható. Egyik pillanatban egy tönkremenő kapcsolatban és szakításban dagonyáztunk, utána pedig már az elkövetőt kerestük. Izgalmas, olvasmányos, ahogy Jeaniene ír, igazán megszerettem a stílusát a sorozat két részében. Most már a Cat és Bones sorozatnak is neki kell állnom. :) 

Már az előző kötetben is nagyon tetszett Leila, pontosabban a karakterének képességei. A legérdekesebb részek voltak azok, amikor tárgyakat vagy éppen maradványokat érintve képes belelátni a múltba, személyek érzéseibe. Még mindig nagyon egyedinek és ötletesnek tartom a karakterét. Viszont ebben a kötetben háttérbe szorult Vlad, aki az előző rész fénypontja volt. A kötet első felében a szakítás miatt szinte alig van a porondon, a második felében pedig már nem az a Vlad néz vissza ránk, akit eddig megismerhettünk. Vlad karakterfejlődése számomra inkább negatívum volt, mint pozitívum. Pillanatok alatt a szexi, halálos karakteréből egy hős szerelmes lett. Persze részint érthető, hisz a kapcsolatuk fejlődése elkerülhetetlen, ám mégis túl gyorsak voltak. A hirtelenjében összecsapott esküvőnek nem tudtam örülni, sőt nagy levegővételekkel győzködtem magam, hogy ne rakjam le a könyvet. 
 
Az első részen sokat tudtam nevetni. Vlad önmagában viccesnek bizonyult. Illetve a gondolatolvasási képességeinek hála, amikor hallotta, sőt még reagált is Leila belső monológjára, nagyon jól szórakoztam. Ehhez képest a második részben a humor teljesen a háttérbe szorult, és van egy sanszom, hogy a következő részekben sem fog kiemelkedő szerepet kapni.

A kötet befejezése azonban ott volt a szeren. Csak úgy kapkodtam a fejem (néha fogtam is Leila szeleburdiságán). A Leilában bekövetkező változásokra, illetve arra, hogy ez hogy fogja befolyásolni a Vladdal közös jövőjüket, nagyon kíváncsi vagyok. Alig várom, hogy a következő rész is kijöjjön. Ajánlom!

Összességében egy érdekes, izgalmas könyv volt. Nem tetszett annyira, mint az első rész, de azért nem is szeretném leírni. Voltak benne olyan jelenetek, amikor lerágtam a körmöm és nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen befejezést fog szánni szereplőinknek az írónő. 
 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.