2014. április 3., csütörtök

Kerstin Gier - Rubinvörös

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma: 334

ISBN: 9789632452401

Kiadás éve: 2010

Időtlen szerelem 1.



Fülszöveg: Mitévők legyünk, ha egyszerre a múltban találjuk magunkat, és csak annyit tudunk, hogy az üküküküküknagyapánk lovát Kövér Anninak hívták? Úgy van: megőrizzük a hidegvérünket. Legalábbis ezt próbálja tenni Gwendolyn, amikor kiderül: nem elég, hogy ő örökölte a családban az időutazásért felelős gént, de ráadásul az a feladat is neki jutott, hogy rendbe szedje a múltat. És mindennek a tetejébe épp ezt az arrogáns Gideont kapja útitársul! Az össze nem illő páros kénytelen-kelletlen beleveti magát a nem éppen hétköznapi kalandokba. Gwendolyn hamarosan megtapasztalja, hogy az ellentétek alighanem tényleg vonzzák egymást, és ez régen sem volt másképp. És, hogy már a múltban sem úgy mennek a dolgok, mint egykoron...




Véleményem: Sokat hallottam már Kerstin Gier - ről, miszerint egy remek írónő, úgyhogy nagy lelkesedéssel ugrottam neki ennek a sorozatnak.A borítóról csak annyit, hogy kiválóan tükrözi a könyvet. Még az állatoknak és a növényeknek is meg van a maga jelentése/ szerepe.

A könyv alapjában véve Gwendolyn Shepferd - ről szól, aki egy génhordozó. Ő örökölte azt a bizonyos X - gént, aminek köszönhetően képes az időutazásra. Ő a Rubin. A Földön mindössze 12 olyan ember van, akiben megtalálható ez a gén, de közülük is a legtöbben már meghaltak.

Az 12 időutazó

 Női és férfi származási vonal




Egy bizonyos szervezet, az Őrzők azok, akik segítik és elemzik az időutazókat. Az Őrzőket Saint Germain gróf hozta létre, akinek az volt a célja, hogy egyesítse az összes időutazó vérét egy kronográf nevű szerkezetben. És ennek köszönhetően fény derüljön a titokra.
Gwendolyn teljesen normális életet élt mindaddig, míg ki nem derült, hogy a gént nem az unokatestvére, Charlotte örökölte, aki egész életében erre készült, hanem ő maga. Így hát történelmi ismeretek, vívó tudás, hegedű leckék, különféle idegen nyelvek ismerete hiányában Gwendolyn számára kihívás alkalmazkodnia ahhoz, hogy a múltban, időutazásban boldogulni tudjon, de kénytelen lesz, mivel van egy küldetésük, amit végre kell hajtaniuk.

Gwendolyn társa, illetve a másik élő időutazó nem más, mint Gideon de Villiers. A hihetetlenül jóképű, sármos, de kibírhatatlan Gideon, azonnal belopja magát Gwendolyn szívébe, ugyan először nem a szó jó értelmében. Gideon élete ugyanis teljesen más, mint Gwendolyné, hiszen a fiú egész életében tudta, hogy génhordozó, és annak megfelelően készült és tanult, hogy képes legyen akár az 1500 - as években is teljesen hétköznapinak mutatkoznia.
Mindkettőjük számára nagy meglepetés, hogy nem Charlotte az időutazó, és Gideon rendkívül elutasítóan fogadja a lány érkezését.
" Gwendolynra semmi szűkség, egyedül sokkal jobban elboldogulok. " - " Elég jól haladok a küldetéssel. Egyedül is be tudom fejezni. " (Gideon)
Bár Gwendolyn akkor sem volt igazán átlagos, amikor még nem tudott a génről, hiszen gyermek kora óta látta a szellemeket, vízköpőket és a démonokat. Ahogy a prófécia szólt:


" Projectio! Az idő szerteszéled, 
A Rubiné a kezdet s mind vele ér véget. "



Ami engem illet, azonnal beleszerettem a könyvbe. Ez az időutazós sztori szinte már az elején megvett engem, és ahogy egyre többet olvastam egyre biztosabb lettem abban, hogy ezt a könyvet nekem találták ki. Ugyan szeretem a vámpíros könyveket, de örültem neki, hogy végre nem azt a sablonos " Vámpír vagyok, vérre szomjazom! " stílust kellett olvasnom. Ez volt Kerstin Gier első olyan könyve, amit fiataloknak írt, és meg kell, hogy mondjam sikerült neki. A könyvből amúgy egy filmet is készítettek, ami ugyan nagyban el tér a regénytől, de összességében jól sikerült. A színészek egész jól játszottak, úgyhogy úgy, ahogy meg voltam vele elégedve.





A filmet angolul vagy németül lehet megnézni, de a ProVideo már dolgozik a szinkronizálásán. Németországban most készül a második része, A Saphirblau (Zafírkék).

Kedvenc szereplő: Gwendolyn, Gideon

Kedvenc jelenet: amikor elmennek meglátogatni Saint Germain grófot, amikor a templomban vannak

Legrosszabb jelenet: nem volt :)

Értékelésem: Szóval, igen ... Gideon elég bunkó volt, de a regény végére nem csak Gwendolyn, hanem ő is megváltozik. A könyvben szemtanúi lehetünk annak, hogy egy hétköznapi lány, hogy változik vakmerővé és bátorrá. Hogyan lesz képes túltenni azon magát, hogy, amit igaznak vélt nem biztos, hogy az. Hogy csak magában bízhat, senki másban még talán a saját megérzéseiben sem. Rendkívül izgalmas könyv, amit szívesen elolvas az ember. Mindenkinek csak ajánlani tudom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.