2021. február 3., szerda

R. S. Grey - Nem is olyan rendes srác

 Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Oldalak száma: 278

Eredeti cím: Not so nice guy

Kiadás éve: 2020

Sorozat: önálló kötet

Fülszöveg: Csak Ian… csak a legjobb barátom.Elképesztően közel állunk egymáshoz, olyan mélyre jutva a barátzóna állapotába, hogy a munkahelyünkön mindenki azt gondolja, egy párt alkotunk – egészen addig, amíg egy nap ki nem pattan a hír a tanáriban, hogy Ian egyedülálló. Szabad préda.Az újdonsült népszerűségében lubickolnia kellene, de mindkettőnk legnagyobb meglepetésére, az egyetlen figyelem, amire látszólag vágyik, az enyém. A korábban ártatlan éjszakai csevegéseinkből korhatáros telefonhívások lesznek. A játékos évődésünk egy új, kockázatos élt kap. Azt gondolom, hogy csak cukkol, de amikor az osztályteremben felültet az asztalra, a kezeit pedig becsúsztatja a szoknyám alá, nem marad tér a bizonytalanságnak.Kicsit félek attól, hogy a dolgok rosszul alakulnak, és elveszítem a legjobb barátomat, szóval, a legjobb lesz, ha kihátrálok és nem viszonzom ezt az eget rengető csókot. De, kit is akarok áltatni ezzel?

 


Nem igazán számítottam semmire ettől a könyvtől, egyszerűen valami rövidet és könnyűt szerettem volna olvasni, s ezen elvárásaimnak abszolút megfelelt a Nem is olyan rendes srác, sőt, felül is múlta azt.

Az alaptörténet szerint Sam és Ian már három éve legjobb barátok, tanárokként ugyanabban az iskolában dolgoznak. Valójában mindkettőjüknek vannak érzéseik a másik iránt, de nem mer egyikőjük sem lépni, hisz mi van, hogyha a másik nem úgy érez. Illetve, ha úgy is érez, a szakítás után nem csak a szerelmüket, de egyben a legjobb barátjukat is elveszítenék.

A Nem is olyan rendes srác egy nagyon aranyos, megmosolyogtató történet, mellyel gyorsan lehet haladni, olvasás közben pedig bárgyún mosolyog az olvasó. Igazából szerettem ezt a könyvet, mindannak ellenére, hogy nem túl eredeti a sztori, a kötet cselekménye is elég kiszámítható. Azonban az író stílusa, humora nagyon átjött nekem. Tetszett, hogy váltott szemszögben vetette papírra ezt a történetet, hiszen Ian gondolataiba örömmel tekintettem be.

Negatívum viszont, hogy nagyon gyorsan haladtak szereplőink között az események. Személy szerint jobban preferálom az olyan könyveket, ahol egy kicsit elnyújtják az egymásra találást. A féltékenykedés nagyon enyhén volt jelen, pedig egy kicsivel több jót tett volna a történettel. Emiatt a rohanás miatt vontam le azt a bizonyos fél csillagot.

A romantikus/erotikus jelenetekre nem nagyon lehet panasz. Kellően fülledtek voltak, illetve nagyon átjöttek azok az érzések, miszerint ők már három éve várnak erre a pillanatra. Szintén cuki volt, hogy Ian lassított a tempón, hogy Sam nehogy összeomoljon. Kis párosunk zabálni való volt, a flörtjeik, veszekedéseik, beszólogatások mind nagyon rendben voltak.

A történet végét illetően sem lehet ok a panaszra, illet a könyvhöz, lezárt, szép véget kaptunk, így elégedetten tettem le a könyvet.

Összességében egy nagyon aranyos könyv volt, ami bár nem tartogat semmi különöset, öröm volt olvasni. A karakterek aranyosak, illetve a kapcsolatuk is. Humoros, olvasmányos, cuki. Egy kicsit gyorsnak érzetem a tempót a közepétől, de végül is a könyv is rövid volt. Ajánlom!

 



 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.