2014. május 2., péntek

Wendy Higgins - Angyali szövetség

Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma: 380

ISBN: 9789632614526

Kiadták: 2014

Sweet 2.


Fülszöveg: Anna, egy őrangyal és egy démon lánya megfogadta, hogy soha nem követi apja példáját, nem rontja meg az embereket. Naivitás volt ez tőle. Ahogy sok minden más is. A suttogók rákényszerítik, hogy a túlélése érdekében megszegje fogadalmát, akkor is, ha ezzel engednie kell lénye sötét oldalának, és hírhedtté válni iskolatársai között. Élete sivárabbnak tűnik, mint valaha. Ráadásul ott van Kaidan Rowe is, a Bujaság hercegének fia, tölti be minden gondolatát. Mikor aztán váratlanul tudomást szerez egy réges-régi jövendölésről, a világot kezdi járni Kopano, a Harag hercegének fia kíséretében, hogy megszervezze a démonokkal szembeni ellenállást. Hamarosan kiderül ugyanis, hogy az óriások felszabadítása nem mehet vérre menő küzdelem nélkül. A végső győzelemig Annának és Kaidannak félre kell tenniük érzéseiket, és leküzdeniük életük legnagyobb kísértését. Vajon megéri-e életüket kockáztatniuk a szerelemért?

Véleményem: Húúúú, alig vártam már, hogy írhassak erről a könyvről. Imádom Wendy Higgins írását, stílusát. És persze megszerettem Annát és Kaident is. A történetet nekem találták ki és az Angyali gonosz után tűkön ülve vártam, hogy mi lesz a folytatás. És végre megérkezett!!

Anna a Vegasi találkozó után megfogadja, hogy többé nem melózik, de ez naivitásnak bizonyult tőle. Kénytelen az embereket rosszra csábítani, hogy élhessen. Anna nagy változásokon megy keresztül, nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is teljesen megváltozik. De, azért nem hal ki belőle a jó sem. Bűntudatot, szánalmat érez azok iránt, akiket leitat. De nem foglalkozhat evvel, hiszen megtanulta, hogy jobb nem kimutatni azt, amit érez, de még mindig vágyat érez Kaiden iránt, amit csak nehezen tud elfojtani. Eközben megjelenik Ruth nővér szellemlényként és elmeséli azt, amit életében nem tudott megtenni. Egy próféciát Annáról és arról, hogy az Óriások jövője megváltozhat, ha Anna vezeti őket. Annának nagy felelősség szakad a nyakába, de ettől függetlenül szövetségesekre van szükségük, hogy a démonoktól megszabaduljanak és az Óriások felszabadulhassanak.

Tyűűű, Wendy Higgins most is kitett magáért. Ez a rész, majdnem hogy ütősebb lett, mint az előző. De az biztos, hogy sokkal romantikusabb lett. Ennyi romantikát :) Nem győztem betelni vele. Az elején azt hittem, hogy nem lesz benne semmi szerelem, mert Kaiden annyira keveset szerepelt benne. Sokkal kevesebbet volt a színen, de Wendy ezt is megoldotta. Körülbelül a 200. oldaltól egészen a végéig kiélvezhettem Kaiden szúrós beszólásait, illetve kedveskedéseit.A romantikus jeleneteken kívül kaphattunk néhány izgalmasat is. Annáéknak szövetségesekre van szükségük, ezért a Föld különböző tájain próbálták maguk mellé állítani az Óriásokat. Ezek a részek egy kicsit az Alkonyat utolsó részére emlékeztettet, a Hajnalhasadásra. De csak két szövetségesre, Zaniára és Flynnre tettek szert. Úgyhogy csak kétszer utazott ez ügyben. (lehetett volna egy kicsivel több szövetséges szerző jelenet)
Mint szinte minden könyvben, ebben is van egy szerelmi háromszög. Aki olvasta az előző részt annak valószínűleg nem árulok el evvel sokat, ha azt mondom, hogy Kope - Anna - Kaiden háromszög ebben a részben nagyon is kiteljesedett, amiből a későbbiekben sok veszekedés is lett.
Ami úgy általában a szereplőket illeti Ginger és Anna között valamicskét enyhült a feszültség, és Marna továbbra is egy szeretni való legjobb barátnőként viselkedik, bár ők a könyvben csak említés szinten merültek fel. Ja, meg pletykamadarakként. :) Ami Jayt és Ronit illeti egyáltalán nem szerepeltek benne, és valami azt súgja, hogy már nem is nagyon lesz hozzájuk szerencsénk.
Ebben a második kötetben egyszerre nagyon sokat ugrottunk az időben. Körülbelül két évet, úgyhogy Anna közben le is érettségizett és nemsokára megkezdi az egyetemet.

Annát már az első részben nagyon megszerettem. Egy önmegtartóztató erős jellem, aki nem meri megadni magának azt, amire közel annyira vágyik, mint Kaidenre. Az italokat és a drogot. Hát az idő elteltével rengeteget változott. Apjának köszönhetően edzésekre kezdett el járni, megtanulta, hogy miként védheti meg magát, és hogy hogy kell késeket dobálni. Ez utóbbi különösen tetszett nekem.
Emellett persze melóznia kell. Az egykori kitónő tanuló, aki mindenfajta italt és drogot megvetett, egyszeriben csak a "Bulik királynője" lett.

" Mások lettünk. Ő állást kapott és nője volt, én meg a bulik királynője lettem. Nagyon úgy fest, hogy semmi sem maradhat sokáig ugyanaz. "

Szóval Anna nagyon erőssé vált. Elfogadta a feladatát, és kész volt szembe szállni akár a hercegekkel is. Harcol a szerelméért, és mindent megtesz, hogy mindenki megkedvelje. Még akár Ginger is. Annában még mindig lenyűgöz, hogy önzetlen és bár sokat változott, bárkin képes gondolkodás nélkül segíteni.
Ami Kaident illeti.... Hát ha létezik ilyen, minden mondatánál még jobban megszeretem. De ki nem tudná megszeretni ezt a pasit. Kaiden mindent azért tesz, hogy megvédje magukat, de legfőképpen Annát. Olyan aranyos egy pasi. Nagyon sokszor jókat nevettem rajta. De némileg sajnálom is, hiszen sohasem tapasztalta meg, hogy milyen szeretni, és hogy milyen, amikor szeretik. Tényleg nagyon sajnálom, hogy ilyen keveset szerepelt ebben a kötetben, mert kétség kívül ő a kedvenc szereplőm.



Értékelésem: Az Angyali szövetség egy tökéletes átmenet a végső küzdelemhez. Még több küzdelem szerelemért, szabadságért, barátságért, és a jövőért. Wendy Higgins egyértelműen egy csodás történetet alkotott a szeretetről, és a végtelen szerelemről, a kitartásról. Kötelező olvasmány azok számára, akik szeretik az angyalos, démonos love sztorikat.
Alig várom a következő részt. Mindenkinek csak ajánlani tudom!!! <3













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.