2014. május 31., szombat

Cynthia Hand - Angyalnyár

Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma: 100

ISBN: 9789632612546

Kiadás éve: 2013

Angyalsors novella 2,5




Fülszöveg: A New York Times sikerlistájára is feljutott Cynthia Hand lebilincselő kisregénye az Angyalsors trilógia világában játszódik.

Clara szabadulni igyekszik az emlékektől, amelyek Wyomingban kísértik, és a jövőre utaló látomásoktól, amelyekkel egyelőre nem képes szembenézni ezért tökéletes menekülésnek tűnik, ha a nyarat Olaszországban tölti legjobb barátnőjével, Angelával...
Amióta Angela az eszét tudja, mindig azt magyarázták neki, hogy a szerelem veszedelmes, egy percre se hagyja őrizetlenül a szívét. Két éve azonban, amikor megismerkedett Phennel, elhatározta, hogy mindenáron közel kerül hozzá. Most döntenie kell, megoszthatja-e Clarával a titkát, vagy ha elmondja neki az igazságot, azzal kockára tesz mindent, ami fontos a számára.
A hol Angela, hol Clara nézőpontjából kibontakozó történet bemutatja a felejthetetlen nyarat, amely próbára teszi a két lány barátságát, és visszavonhatatlanul megváltoztatja az életüket.



Véleményem: Az előző rész, az Angyalfény, bár nem volt olyan jó, mint reméltem, de mégis arra ösztönzött, hogy tovább olvassam ezt a sorozatot, hogy megtudjam végre mi a fene sül ki ebből a katyvaszból. De, míg ez kiderül, addig belemélyedhetek ebbe a kis novellába, amiben egy kicsit közelebbről megismerhetem Angelát, és érzéseit.
Előzőleg kiderült, hogy Clara nem is olyan hétköznapi, mint hiszi. Hogy az öccse nem is olyan védtelen és tiszta, mint remélték. És, hogy anyja hiányában egyedül maradt. És most, hogy Tucker érdekében még szakítottak is, elég nehéz a lány élete.
Még mielőtt a Stanfordi egyetemre menne barátaival, Angelával és Christiannal, elmegy Olaszországba, ahol Angelával együtt remélhetőleg kikapcsolódnak egy kicsit. De, mint kiderült Angela titkos viszonyt folytatott valakivel. A kérdés csak az, hogy kivel?
Az Angyalnyár nem volt túlzottan tartalmas könyv, ez biztos. A történéseket mind Angela, mind Clara szemszögéből olvashatjuk, élhetjük át. Ettől függetlenül mégis Angela a novella valós főszereplője. Az ő szerelmi életéről olvashattunk leginkább, néhol elvétve jelenik csak meg Clara is.
Angela még 16 éves volt, amikor megismerkedett egy rendkívül jóképű férfival, aki mint kiderült egy angyal. Hogy pontos legyek egy semleges angyal. Nem mást, mint Phen. A novella tulajdonképpen Angela és Phen találkozását és kapcsolatát írj le.
Egyetlen problémám volt evvel a történettel, mégpedig az, hogy elméletileg a lányok azért mennek oda Olaszországba nyaralni, mert elég sok dolgot meg kell emészteniük. Főleg Clarának, akire mostanság rendesen rájárt a rúd. Az elején még említették is, hogy látszik a lányon, hogy gondoltban máshol jár, de mintha ez a szomorúság és a vágyakozás elmúlt volna a novella közepe fele. Csakúgy elfelejtődött. 
Ami fülszöveget illeti, hát nagyon eltúlzott. Mondhatni teljesen felnagyította azt, ami valójában történt. Ráadásul a végén, amikor Clara még nem is mondta el, hogy mi a helyzet ezzel a Phen gyerekkel, és hogy miért nem tanácsos együtt járnia vele. Hát ezt teljesen nem értettem, hogy Clarának miért jobb, hogyha megtartja magának ezt az infót, de talán jobb is ha nem firtatom.

Értékelésem: Szóval úgy összességében nem volt rossz, de elég sok hiba volt benne. De érdemes elolvasni, mert a következő könyvben, az Angyalnyárban említést tesznek az Olaszországi nyaralásról, és egy titokzatos kép is felmerül, ami a novellában készült.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.