2014. május 6., kedd

Cynthia Hand - Angyalsors

Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma: 452

ISBN: 9789632611990

Kiadás éve: 2011

Angyalsors 1.



Fülszöveg: Clara Gardner nemrégiben szerzett tudomást arról, hogy félig-meddig angyal. Az ereiben csörgedező angyalvérnek köszönhetően nemcsak okosabb, erősebb és gyorsabb, mint az emberek (akik közé mostantól már nem számíthatja magát), hanem rendeltetést is kap, azaz el kell végeznie valamit ezen a világon. Csakhogy nem könnyű kiokoskodnia, mi is ez a feladat. Látomása - pontosabban az ott megjelenő erdőtűz és vonzó külsejű idegen - hatására új városba költözik, új iskolába kerül. Miután megismerkedik Christiannel, aki nem más, mint - a szó szoros értelmében - álmai fiúja, kezd összeállni a kép, ám ugyanakkor minden összezavarodik. Feltűnik ugyanis egy másik srác, Tucker, akinek szemlátomást Clara emberi vonásai tetszenek. Ahogy Clara próbál kiigazodni az érthetetlenné vált világban, addig nem sejtett veszélyek mellett olyan döntési kényszerekkel is szembesül, amelyekről nem is hitte volna, hogy bekövetkeznek az életében - őszinteség és színlelés, szerelem és kötelesség, jó és rossz között kell választania. Végre a látomásából ismert tűz is föllobban, de vajon Clara készen áll-e, hogy vállalja a sorsát? Az Angyalsors megindító mese szerelemről és sorsról, egy lány vívódásáról, hogy a szabályokat kövesse vagy inkább a szívére hallgasson. A regény egy trilógia első része, amely már az egész világon nagy sikert aratott. A második kötet 2012 őszén fog megjelenni.



Véleményem: Mindenek előtt meg kell jegyeznem, hogy imádom az angyalos témájú könyveket. Valamilyen szinten mindig elfogult is vagyok velük, viszont csak most sikerült rávennem magam, hogy elolvassam ezt a könyvet, és semmiféleképpen nem bántam meg. Minden szempontból egy olyan kötet, amit az ember többször is szívesen elolvas.

Clara egy angyalvérű. Ő csak egy negyedvérű, nincs akkora hatalma, mint egy félvérűnek, de neki is meg van a sorsa, amit teljesítenie kell.
Minden angyalvérűnek megvan a maga rendeltetése, amit mindenképpen teljesíteniük kell. Az, hogy mi a rendeltetésük látomások formájában tudják meg. A leglehetetlenebb helyeken jönnek a látomások Clarára, és egyre sűrűbben. Clara kénytelen családjával (anyjával, és öccsével, Jeffreyvel együtt) elköltözni Kaliforniából, hogy a lány véghez vihesse a feladatát.
Jackson - völgyben minden normálisnak tűnik. A gimnázium, amiben Clarának el kell vegyülnie egy kicsit ugyan elit, de szokható. 
Ahogy egyre közeledik a rendeltetésének ideje, úgy teljesedik ki Clara ereje is, ami a dicsfényben nyilvánul meg. Hogy ezt eltüntessék kénytelenek befesteni Clara gyönyörű hajzuhatagát barnára, amiből végül is rikító narancssárga sikeredik.
"– Örülök, hogy megismertelek, Répafej! – (…) – Akarom mondani Carla! "
Hamar jó barátra lel Wendyben és későbbiekben Angelában is. Bár a beilleszkedés nem sikerül neki annyira jól, mint ahogy szeretné. De megtalálja azt az illetőt, akit a látomásokban látott. Azt, akit meg kell majd mentenie a tűztől, ha eljön az ideje.

És ez a személy nem más, mint Christian Prescott. A suli legdögösebb pasija. Az " Isten", akit a lányok inkább csak messziről szemlélnek, ugyanis Christian barátnője Kayyel nem érdemes ujjat húzni, és magunkra haragítani.
Clara tudja, hogyha megakarja védeni a fiút, annak az a legjobb módja, ha a barátnője lesz, de ez nem olyan könnyű, mint kimondani.
A lány mindent megtesz, hogy Christian közelébe férkőzhessen. MINDENT.
De emellett Wendy ikertestvére, Tucker sem hagyja hidegen, sőt ...
Ez a könyv kellemes meglepetés volt nekem. Éppen erre volt most szükségem. Egy kis fantasy, ami nincsen ugyan túlzásba véve, de emellett annyi szerelem, annyi mély gondolatot tartalmazott, hogy egyszerűen öröm volt olvasni. Ez a letehetetlen könyv kategória. A szereplők pont el voltak találva. Voltak kissé hebrencsebbek, de voltak komolyak is. Az egész egyensúlyban volt.

Természetesen az én kedvenc karakterem Tucker volt. Óhhh, még most is bele remeg a gyomrom, ha rágondolok. Tuti, hogy eddig ő a kedvenc könyves pasim. Ő olyan valóságos, mégis gyermeki. Imádja a sportokat, és potom pénzért oktatást is vállal. És ennek ellenére, Tuckert mindenki szereti, nem azért mert pénzes, hanem mert szabad természetű és nyílt és őszinte. És vicces. :)
Élettel teli srác, aki lovagol a saját kancáján, ha úgy tartja kedve. Síel, vadvízi túrákat vezényel végig. És merész. Rendkívül merész.
Ami még fontos, hogy mit hoz ki Tucker Claraból. A lány felszabadult lesz mellette. Elfelejti, azt a zűrt és katyvaszt, ami körülötte forog. És igen jó hatással van rá. Zenghetnék itt több soron keresztül arról, hogy milyen is Tucker, de nem fogok. Ugyanis Tucker egy vérbeli sármos, jóképű cowboy, tele veszéllyel. Kell ennél több???
Ez a könyv tipikusan olyan, hogy az ember azt hiszi, hogy az 50. oldalé után már tudja, hogy mi fog történni. Velem is így volt. Én is elképzeltem egy tipikus fantasy könyvet, és azt, hogy a lány természetesen nem a jobb pasit választja, hanem azt, aki ellen szurkolok. De itt nem így volt. Az utolsó 40 oldalon az írónő akkora katyvaszt csinált, hogy csak kapkodtam a fejem. Megdöbbentett, de jó értelemben.
Christian pedig olyan hideg volt számomra, mint az északi sark. Bár az írónő úgy mutatta be, hogy egy mosolygós, viccelődős srác, mégsem tudtam megszeretni. Nem mintha lehetett volna erre időm, mivel a könyv legnagyobb és a legjobb részében nem is szerepelt.
Ami a könyv fantasy részét illeti. Inkább azokban a részekben érvényesült, amikor Clara repülni tanult, illetve amikor kiteljesedtek az érzékei, és érezte, hogy mit gondol a másik. De akkor sem kaptunk belőle sokat és , amit kaptunk azt is csak nagyon csepegtetve, de a könyv befejezéséből következtetve a következő részekben ezt is be fogja pótolni. 
Clara egyik legjobb barátnője Angela szintén benne van ebben az egész angyalos szisztémában. Ő egy dimidius, azaz egy félvér. Ő számomra olyan volt, mint egy magánnyomozó, próbált mindenre rájönni, ami többnyire sikerült is neki. És rá is voltak kényszerülve, ugyanis Clara anyja hiába tudott annyi mindent, ha nem volt hajlandó megosztani a lányokkal.
Márpedig, ahol sötét angyalokkal találkozik az ember ott nem árt megtudni néhány dolgot a háborúról.

Kedvenc szereplő: Tucker ♥
Kedvenc jelenet: Tucker és Clara jelenetek
Legrosszabb jelenet: a Pokolban

Értékelésem: A könyv azon kívül, hogy a kedvencemmé avanzsálta magát bemutatott nekem egy feltétel nélküli szeremet is. Ugyan az elején halál biztos voltam benne, hogy egy újabb szerelmi háromszöggel van dolgom, nem biztos, hogy igazam lett.  Több fantasy is elviselt volna a könyv, de annyira nem hiányoltam belőle. A szerelmi rész viszont annyira jól kibontakozott, hogy tuti az egyik kedvenc szerelmi történetemmé vált.  Néhány hiányossága ellenére tetszett és meg is szerettem ezt a könyvet. Remélem még sok ilyen könyvet olvashatok majd. Szerencsére jó hosszú volt, így egy jó ideig élvezhettem ezt a könyvet.
A folytatása kötelező olvasmány! Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.